Wandelingen

Wandelen kan in Noorwegen overal! Van korte tot lange routes van zware tochten tot de wat makkelijkere tochten… Er is voor ieder wat wils. Maar omdat het landschap op veel plekken ruig is en er veel stenen liggen en wat minder geplaveide paden, is 1 ding voor iedereen aan te raden: goede wandelschoenen! De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Kijk voor extra informatie op de website www.visitnorway.nl 

PREIKESTOLEN

Misschien wel de beroemdste rots van Noorwegen! De Preikestolen ofwel de preekstoel. Deze 605 meter hoge rots dankt zijn naam aan zijn kaarsrechte vorm. Bovenop de rots is een groot, vlak plateau vanwaar het uitzicht op het Lysefjord schitterend is.

De wandeling van 8 km duurt ongeveer 4 uur in totaal. Zorg ervoor dat je tijdens daglicht kunt wandelen. Wij adviseren je om vroeg in de ochtend te vertrekken zodat je op een rustig moment bovenop de Preikestolen bent. Dan zijn er nog niet zoveel andere reizigers en kunnen je optimaal van de rust genieten.

Er zijn hoogteverschillen tijdens de tocht, je stijgt ongeveer 500 meter. Op sommige stukken is de route behoorlijk steil. De wandeling is matig zwaar dus goed schoeisel is noodzakelijk. Hou er ook rekening mee dat het boven behoorlijk onstuimig weer kan zijn. Als het op de parkeerplaats zonnig en droog is, is het geen garantie voor hetzelfde weer tijdens de wandeling. In de zomermaanden is het weer over het algemeen goed genoeg om de wandeling te maken. 

KJERAGBOLTEN

De Kjeragbolten is een grote steen die tussen 2 rotsen ingeklemd is. Volgens de plaatselijke legende is het een trol die versteend is toen het daglicht op hem viel. Hij is gelegen in het westelijke deel van de Kjerag berg en torent 1000 meter boven het Lysefjord uit. 

De wandeling naar de Kjeragbolten is 11 kilometer lang en duurt ongeveer 6 uur. Het is een pittige wandeling waarin je 800 meter hoogteverschil overbrugt. Daarnaast kan er ook een flink temperatuurverschil zijn tussen de start en de top. De wandeling kan alleen gemaakt worden tussen medio mei en september omdat het in de overige maanden te glad en dus gevaarlijk kan worden.

TROLLTUNGA

De Trolltunga, ook wel vertaald als “de tong van de trol” is een rots in de provincie Vestland die horizontaal uit de berg steekt zo’n 350 meter boven het Ringedalsvannet. Het is een populaire en fotogenieke plek. Maar let op… de wandeling ernaartoe is erg zwaar en voor geoefende wandelaars!

De tocht is 23 kilometer lang en duurt zo’n 10 tot 12 uur. Daarom kun je het beste starten voor 10:00 uur ’s ochtends. Er wordt aangeraden om deze tocht onder begeleiding van een gids af te leggen. Er zijn tours en gidsen te boeken in Odda en Skjeggedal. De tocht is alleen te wandelen tussen maart en oktober en als je echt zonder gids wilt wandelen kan dat alleen van 15 juni tot 15 september. 

Bereid je dus goed voor, zorg dat je minimaal 2 nachten met je camper op een camping kunt overnachten, bijvoorbeeld de Odda camping (www.oddacamping.no) en geniet van deze spectaculaire wandeling.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties