29-daagse camperreis Scandinavië: via Denemarken, Zweden en Finland naar Noorwegen

Naar het uiterste puntje van het vasteland van Europa, de Noordkaap, een droom die al sinds mijn jeugd hoog op het verlanglijstje stond. Deze zomer was het dan eindelijk zover. Samen met onze vaste reisgenoten maakten we een planning voor een mooie route van vier weken waarbij we op weg gingen naar de Noordkaap. In de route noteerden we Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. Kortom: een rondreis door Scandinavië waarbij Noorwegen toch wel echt centraal stond. Naast de Noordkaap kwamen de Vesteralen, de Lofoten en de prachtige fjorden natuurlijk dan ook zeker in de planning terug.

 

Voorafgaande aan de reis hebben we verschillende mogelijkheden bekeken. Vliegen naar Oslo en vanaf daar op pad? Een camper huren in Nederland of Duitsland en vanaf daar de reis gaan maken? Na alle overwegingen gemaakt te hebben kozen we er uiteindelijk voor om de camper in Duitsland op te halen en eerst terug naar onze woonplaats te rijden. Zo konden we ‘thuis’ op ons gemak de camper inruimen om vervolgens aan onze rondreis door Scandinavië beginnen.

 

Op internet, via diverse reisgidsen en via verschillende forums zochten we naar meer informatie. Welke bestemmingen mochten we zeker niet missen? Waar moesten we absoluut aan denken? Wat konden we voorafgaande aan de reis maar beter al geregeld hebben en wat misschien juist liever niet? Heel wat uurtjes werden er aan de planning van de reis gespendeerd. Iets wat wij altijd absoluut als onderdeel van de reis ervaren. Hoe leuk is het om zo al met de reis bezig te zijn?

 

23 juli 2022 was het dan eindelijk zo ver. 9000 km. Twee grote steden. Een aantal spannende excursies. Diverse ferryovertochten. Enkele campings. Verschillende natuurgebieden. De poolcirkel. Alles zat in de reis. De planning zag er top uit.

 

Let’s do this! Lees hier nu snel verder om al onze geweldige avonturen mee te beleven in dit reisverslag. 

periode: juli en augustus 2022
afstand: 9011 km

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties