Mazurië

LAND VAN DE DUIZEND MEREN 

Een kleurrijk gebied wat je zeker niet kan overslaan tijdens je camperreis door Polen is Mazurië. Het staat ook wel bekend als het land van de duizend meren. Alhoewel het er wel iets meer dan duizend zijn, het gebied bestaat namelijk uit meer dan 2600 meren! Na Finland beschikt Polen over het grootste aantal meren in Europa. Het grootste meer is het Sniardwymeer. Om helemaal tot rust te komen tijdens je campervakantie kun je genieten van de prachtige natuur in Mazurië. De meren zijn perfect voor echte waterliefhebbers, vissers en vakantiegangers. 

ACTIVITEITEN 

Niet alleen beschikt Mazurië over meren, het wordt afgewisseld met bossen, wouden, heiden, akkers en velden. Om veel van het prachtige natuurgebied te zien is het mogelijk om te voet op pad te gaan maar om veel meer van het natuurgebied te zien, kan je ook gaan fietsen. Naast wandelen en fietsen kan je hier ook bijvoorbeeld kanoën. Er zijn dus genoeg actieve activiteiten te belezen hier. Blijf ook zeker een keer om de zonsondergang te bezichtigen aan de rand van het meer. Deze is adembenemend mooi en het zal een van de mooiste herinneringen zijn tijdens je bezoek aan Mazurië gedurende je campervakantie. 

WOLFSSCHANZE 

Mazurië is gelegen in Noordoost Polen. Het is echter ook een historisch gebied. Er zijn diverse bunkers te bezoeken die stammen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Ook heeft hier de welbekende Valkyrie aanslag op het hoofdkwartier Wolfsschanze (Wolf's Lair) van Adolf Hitler plaatsgevonden. Hij verbleef in dit wolvennest maar liefst 800 dagen. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER IN MAZURIË

Het is mogelijk om samen met je huurcamper te overnachten in Mazurië. Camping Borowo is een kleine overnachtingsplaats met een aantal faciliteiten. Op Agroturistik Camping Mazury en op camping Borowo kun je samen met je camper overnachten en genieten van de prachtige natuur in Mazurië. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties