Nationaal Park Babiogòrski

Wil je een actieve uitdaging aangaan tijdens je camperreis door Polen? Dan is het zeker een aanrader om naar het Nationaal Park Babiogorski te gaan. In Babiogorski zijn verschillende wandelpaden en klimroutes. Voor echte natuur- en avonturier liefhebbers is er dus genoeg te doen en te zien tijdens je campervakantie in Polen

NATIONAAL PARK BABIA GORA

In het zuiden van Polen, zo'n 50 kilometer van Krakau vandaan, ligt het Nationaal Park Babia Gora. Midden in het park ligt het bergmassief van Babia Gora. Het bergmassief wordt ook wel de ''oude vrouwen berg'' of ''heksenberg'' genoemd. Volgens een lokale legende werd hier vroeger jaarlijks het heksensabbat gehouden. De berg ligt op de grens van Polen en Slowakije. Het hoogste punt van de Babia Gora is de Diablak (Duivelspiek). De top bereikt een hoogte van 1725 meter! Voor de actievelingen wordt dat dus een behoorlijke klim tijdens je camperreis. 

UNESCO BIOSFEERRESERVAAT 

Omdat de bossen erg lijken op het oerbos behoort het Nationaal Park Babia Gora toe tot het Unesco biosfeerreservaat.  

ZOWOJA 

Nabij het Nationaal Park Babia Gora is het dorpje Zowoja gelegen. Een leuke plek om ook te bezoeken tijdens je camperreis door Polen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de architectuur van Babia Gora dan kan je een bezoekje brengen aan het openlucht museum tijdens je camperreis. Hier zie je hoe vroeger een graanschuur, kapel en smederij er uit zagen. 

Waar je in de winter kunt skiën kun je in de zomer naar beneden fietsen bij skicentrum Mosorny Gron. Ook is er een kabelbaan aanwezig waar je gebruik van kunt maken. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ NATIONAAL PARK BABIOGORSKI

Voor een mooi uitzicht op de Babia Gora kun je samen met je huurcamper overnachten bij Autocamp Stará Hora. Op de camping zijn diverse faciliteiten maar er zijn ook verschillende activiteiten om te doen. Houd je van watersport? Dan kun je aan de oevers van het caravanpark Orava-Reservoir overnachten. Voor de rust kun je hier naar toe gaan, maar ook om diverse watersporten te beoefenen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties