Nationaal Park Kampinoski

Heb je net de hoofdstad Warschau bezocht en wil je even genieten van de natuur? Ga dan een bezoek brengen aan Kampinoski Nationaal Park. Het nationaal park ligt op nog geen half uur rijden van de hoofdstad en is het enige nationale park in Europa dat zich zo dicht bij een hoofdstad bevindt! Ga tijdens je camperreis door Polen een bezoek brengen aan Kampinoski Nationaal Park en geniet van de natuur. 

BEST BEWAARDE DUINEN VAN EUROPA

Naast dat het als enige nationale park zo dicht bij een hoofdstad gevestigd is, is er nog iets waar Kampinoski boven aan de lijst staat. Het gebied heeft de best bewaarde binnenlandse duinen van Europa! Best apart om zoveel kilometers van zee zoveel zand en duinen te zien. 

WANDELEN

Doordat het park ongeveer 350 kilometer aan wandelpaden bevat, is wandelen goed mogelijk in het nationaal park. Naast wandelen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te fietsen, of je kunt er zelfs paardrijden! Het is een populair park om naar toe te gaan om te wandelen. Dit omdat het ook gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer vanuit Warschau. Mocht je het nationaal park gaan bezoeken tijdens je camperreis vergeet dan zeker niet om een goede camera mee te nemen. In dit park zijn namelijk vele bijzondere dieren te zien, zoals: de bever, de eland en zelfs de lynx! Ook kom je hier vele mooie vogelsoorten tegen. 

MUSEUMS

Om meer te weten te komen over de natuur, lokale folklore en belangrijke evenementen is het interessant om een van de museums te bezoeken die in de buurt gevestigd zijn.

Zo kun je naar het openluchtmuseum in Garnica waar je alles leert over de geschiedenis van het Kampinoski Nationaal Park, flora, fauna en beeldhouwkunst. Ook krijg je een inkijk in hoe boeren en de omgeving er vroeger uit hebben gezien. Heel interessant en leuk om te zien tijdens je campervakantie omdat je ook echt een inkijk krijgt in gerestaureerde boerderijen. 

In het nationaal park bevind zich ook een herdenkingsplaats met museum. Voor de Tweede Wereldoorlog was deze plaatst slechts bos met een open plek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hier massa-executies uitgevoerd op de Poolse bevolking. De executies behoorde tot de zogenaamde AB-Aktion (Ausserordentliche Befriedungsaktion) waar ze Poolse intellectuelen en leiders liquideerden. Deze liquidaties vonden in het geheim plaats maar is aan het licht gekomen door de boswachter destijds. Hij markeerde bomen op een manier die alleen voor hem bekend was, waardoor na de Tweede Wereldoorlog de opgravingen zijn begonnen. In het museum kom je alles te weten over de AB operatie, maar ook leer je onder andere de slachtoffers kennen. 

Een mooie toevoeging aan je camperreis door Polen om de herdenkingsplaats en het museum te bezoeken tijdens je camperreis. 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ KAMPINOSKI

Direct naast het Nationaal Park Kampinoski ligt de camping Tanne! Je kunt hier met je huurcamper heerlijk genieten van het groen, de rust en de natuur. Er zijn diverse faciliteiten aanwezig om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties