Nationaal Park Ojcowski

Niet ver van Krakau gelegen ligt het kleinste nationale park van Polen, Ojcowski. Ondanks dat dit het kleinste nationale park is van het land beschikt het wel over vele schoonheden. En hoe leuk is het om te vertellen dat je in het kleinste nationale park bent geweest van Polen tijdens je camperreis! 

MACZUGA HERKULESA

Op het uiterst noordwestelijke puntje van het nationaal park kun je de 30 meter hoge kalkstenen rots bezichtigen. Maczuga Herkulesa staat in het Pools voor ''de knuppel van Hercules''. Het park zelf staat al bekend om de diverse rotsformaties maar daar is de Maczaga Herkulesa toch wel veruit de bekendste van. De kalkstenen rots is wat verder weg gelegen dan de andere bezienswaardigheden maar het is een leuke must-see tijdens je camperreis! 

KAZAMIERZ KASTEEL

Het kasteel werd gebouwd in de tijd van Casimir de Grote tijdens de 14e eeuw. Het was zijn rol om de stad Krakau te beschermen maar ook  de kooplieden die de handelsroute aflegde naar Krakau. Bezoek tijdens je camperreis het kasteel, of eigenlijk de ruïnes die ervan overgebleven zijn. Mocht je het Kazamierz kasteel als uitzichtpunt willen aanschouwen, ga dan naar uitzichtpunt Jonaszowka.

PIESKOWA SKALA KASTEEL

Enkele meters vanaf het Kazamierz kasteel ligt het Pieskowa Skala kasteel. Dit is een van de waardevolste monumenten vanuit de Poolse renaissance architectuur. Ook dit kasteel is gebouwd vanuit koning Casimir de Grote. Door de jaren is het de residentie geweest van diverse Poolse koningen. Het kasteel is ook verschillende malen veroverd en heropgebouwd. Tegenwoordig dient het kasteel als museum waar je als gast de gelegenheid krijgt om rond te kijken in verschillende zalen en een tentoonstelling kunt bijwonen over de verschillende tijdperken. Leuk om te bezoeken tijdens je camperreis door Polen

JASKINIA LOKIETKA EN JASKINIA CIEMNA 

De grootste en meest bezochte grot van Ojcowski Nationaal Park is de Jaskinia Lokietka. Wanneer je de grotten binnenloopt waan je jezelf even in een andere wereld. Vooral in de zomer is het een aanrader op de grotten te bezoeken. Tijdens een hete Poolse zomer is dit de perfecte plek om af te koelen tijdens je camperreis.

Naast de Jaskinia Lokietka is de Jaskinia Ciemna ook een bekende Poolse grot in het nationaal park. Ciemna staat voor donker, wat betekend dat dit een donkere grot is. In de archeologie is dit een van de meest waardevolle plekken in Polen! Vanwege de vele vleermuizen die in deze grot leven en wegens hun winterslaap is de grot niet het gehele jaar geopend. Voor archeologie liefhebbers is dit een aanrader om te bezoeken tijdens je camperreis! 

REKAWICA

Een van de meest iconische natuurelementen die je gaat zien tijdens je camperreis in Polen. De Rekawica is namelijk rots die de vorm van een hand heeft, uniek toch! Vanaf het uitzichtpunt is de Rekawica te bezichtigen. Om hier te komen, moet je nog een kleine wandeling maken maar dat is het meer dan waard. Je ziet namelijk niet iedere dag een rots in de vorm van een hand tijdens je camperreis! 

OVERNACHTEN MET JE HUURCAMPER NABIJ OJCOWSKI NATIONAAL PARK

Om zoveel van het nationale park te zien heb je de mogelijkheid om met je huurcamper nabij het park te overnachten. Zo kunnen jij en je huurcamper terecht op camping Nasza-Dolina en camping Nasza Polana. Ze bieder hier beide enkele faciliteiten en liggen nabij het nationaal park. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties