Évora

De hoofdstad van de Alentejo-regio, Évora, is een relatief kleine stad die bekendstaat om haar lange geschiedenis. Er zijn diverse gebouwen uit zowel de 16e als de 18e eeuw te bezichtigen en niet alleen daardoor is Évora opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad dateert uit de Romeinse tijd en die sfeer ademt de stad nog altijd uit. 


Het beste parkeer je de camper aan de rand van de stad, op één van de velen ruime parkeerplaatsen.

Vanaf hier wandel je door de mooie smalle straatjes met de typische witte huisjes en de mosterdgele accenten. De stad is omringd door dikke vestingmuren en dat maakt de Romeinse sfeer helemaal af. 

Je kunt er ook nog een tempel uit de Romeinse tijd bekijken. De tempel is grotendeels gerestaureerd en bestaat uit verschillende zuilen en is op het hoogste punt van de stad gebouwd. 


Vanaf het centrale plein, de Praça do Giraldo, in het historische centrum van de stad kun je de Moorse sferen goed opsnuiven. De kerk Igreja de Santo Antão en de marmeren fontein zijn veel gefotografeerde plekken op het levendige plein. Hier zijn tevens verschillende gezellige terrassen gevormd door de lokale restauranteigenaren. In de avond tref je hier vaak straatmuzikanten die de typische Portugese klanken laten klinken. 


Een unieke en bijzondere plek om te bezoeken tijdens een bezoek aan Évora is de bottenkapel, de Capela Dos Ossos. Alle pilaren en wanden zijn in deze kapel helemaal bedekt met duizenden schedels en botten. Een bizarre, maar toch ook indrukwekkende bezienswaardigheid, die onderdeel is van de Sao Francisco kerk, waar tevens een museum te bezoeken is.

 

ÉVORA MET DE CAMPER

Op 3km van het historische stadje Évora heb je camping Alentejo. Het is een landelijke camping gelegen op een boerderij. Doordat de camping dicht bij het centrum van Évora ligt, is het een uitstekende locatie op het stadje en de omgeving te ontdekken. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties