Faro

In het zuidoosten van Portugal ligt de stad Faro, startpunt voor de meeste camperreizen door de Algarve. Wanneer je aan de Algarve denkt denk je vaak aan goudgele zandstranden, schattige bergdorpjes en mooie natuurgebieden. Niet direct aan een stadsbezoek misschien. Toch willen we je een tip geven: bezoek Faro zeker ook tijdens de camperreis. Je zult verbaasd staan over de charme van deze leuke gastvrije stad. 

Faro is de hoofdstad van de Algarve en mocht je camperreis hier starten zie je vanuit het vliegtuig al direct hoe uniek de ligging is, direct aan zee. Het is een relatief klein, maar zeer levendig stadje met fraaie sfeervolle straatjes en pleintjes, zowel in het oude centrum als in de moderne buitenwijken waar veel studenten wonen. 

Een populaire fotospot in Faro is Rua do Municipio bij de stadsmuur om de ommuurde oude binnenstad, de Cidade Velha. Zodra je door deze steegjes met de witte huisjes loopt waan je je werkelijk in een andere tijd. De hoge stadsmuren stammen ook al uit de Middeleeuwen. 

Kijk goed rond en vooral op de daken en in de lucht, want overal in de stad vind je ooievaarsnesten. Als je geluk hebt zie je deze prachtige trekvogels ook daadwerkelijk vliegen. In het natuurpark Ria Formosa, net buiten de stad, leven de ooievaars in grote getale. 

Wil je graag een stadswandeling door Faro maken? Vanaf de Arco da Vila, aan de rand van de oude stad, vertrekken dagelijks diverse gratis tours met een lokale gids. Tijdens een wandeling krijg je niet alleen een goed beeld van de gebouwen in de stad, maar zul je tevens ontdekken hoe onwijs vriendelijk de lokale bevolking hier is. 

 

OVERNACHTEN NABIJ FARO MET DE CAMPER

Natuurlijk kun je ook kamperen in de buurt van Faro. Een ideale camping daarvoor is Faro Campervan Park. De camping ligt op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Faro. Op loopafstand heb het strand en het natuurreservaat Ria Formosa.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties