grot van Benagil

Tijdens een rondreis met de camper door de Algarve is een bezoek aan de grot van Benagil bijna een must, wat ons betreft. De sprookjesachtige omgeving is werkelijk machtig om te bezoeken. 


Vanaf Portimao kunnen we bijvoorbeeld een boottocht adviseren naar deze unieke grot. Al varend langs de grillige kustlijnen vaar je allerlei baaien in. Ook bewonder je een aantal grotten vanaf de boot. Het meest indrukwekkend is vaak toch wel de grot van Benagil, lokaal bekend als de Praia de Benagil. 


De prachtige kalksteenrotsen hebben diverse doorkijken, waardoor het licht naar beneden valt en de lichtstralen geven een prachtig effect. 

De grot kun je tevens vanaf boven bewonderen. Je loopt via een wandelpad vanaf het strand naar het uitkijkpunt en kijkt vervolgens zo van bovenaf de grot in.

Een andere leuke vrijere manier om de grot te bekijken is het huren van een kajak. Het geeft je veel meer tijd en vrijheid. Let wel: er varen dus veel bootjes in dit gebied en de golven kunnen dus soms wel wat intenser zijn daardoor. Ga dus zeker goed voorbereid op pad. 


De camper kun je makkelijk parkeren bij het verhuurbedrijf van de kajaks.

De grot komt op verschillende lijsten terug als ‘One of the most coolest caves’ op aarde. Hierdoor is het ook een wat drukkere toeristische bestemming geworden. Het kan er soms erg druk zijn, vooral in de zomermaanden. 


Tijdens onze boottocht (in augustus) viel het ons op dat de diverse bootjes elkaar veel ruimte gaven en iedereen zo voldoende tijd had om de grot goed te bekijken en te fotograferen. De grot is echt prachtig en adembenemend. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties