Lissabon

De hoofdstad Lissabon is in het westen van Portugal gelegen, op de rechteroever van de rivier de Taag. Lissabon is de grootste stad van Portugal en telt zo’n 550.000 inwoners, maar wanneer je alle voorsteden meetelt kom je zelfs op bijna 3 miljoen inwoners. De stad kent een zeeklimaat waardoor je tijdens een camperreis in de wintermaanden heerlijk warm weer zult treffen, maar je tegelijkertijd in de zomer niet bang hoeft te zijn voor extreem hoge temperaturen. Bovendien heeft Lissabon de meeste zonuren van alle steden in Europa. Dat maakt van Lissabon (en Portugal) een perfecte year-round camperbestemming. 

Lissabon wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd vanwege de zon die zo prachtig schijnt op de witte huizen van de stad.

Wanneer je de camperreis gaat starten of eindigen in Lissabon kun je overwegen om een aantal nachten een hotel te reserveren in de stad. Er is meer dan voldoende te ontdekken en beleven in de hoofdstad van Portugal. Je zult je absoluut niet vervelen. 

Breng zeker een bezoek aan de historische binnenstad en schilderachtige oude wijk Alfama. Maar ook de afwisseling van het modernere delen Belém en Parque das Nações zijn zeker de moeite waard. 

Op ongeveer een uurtje reizen met de trein kom je in het populaire Sintra. Je waant je hier in een sprookjeswereld wanneer je een bezoek brengt aan de oude buitenpaleizen van de voormalige koningen van Portugal. Sintra herbergt een aantal mooie monumenten. Bekijk bijvoorbeeld eens het Paleis van Queluz, het Palácio da Pena, het Castelo dos Mouros (Morenkasteel) uit de 7e en 8ste eeuw of het Paleis van Sintra.

Verreweg de snelste, maar vooral ook leukste manier om het oude centrum te verkennen is door het maken van een ritje met tram 28. Je rijdt via de smalle straatjes over steile hellingen en kruist door de geweldige historische wijken zoals Alfama, Mouraira en Estrela. 

Vind je het rijden met de metro ook zo leuk? Neem dan zeker ook eens de knalgele tram, de Elevador da Glória, van Baixa naar Bairro Alto. De helling heeft een stijgingspercentage van meer dan 15% en de tram brengt je naar een hoogte van ongeveer 260 meter. 

Een bezoek aan het Praça do Comércio mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan de stad. Het is één van de grootste en meest populaire pleinen van Lissabon. Hier stond vroeger het Ribeira Paleis en daardoor wordt het plein ook wel eens het paleisplein genoemd. Door zijn unieke ligging, aan de rivier de Taag en het grote standbeeld van Koning Jozef I is het een enorm indrukwekkend plein om te bezeken. 

De legende gaat dat Lissabon gesticht is door Odysseus, een Griekse held. Toch zijn het, officieel gezien, de Feniciërs die rond 1200 voor Christus een handelsnederzetting oprichtte in het huidige Lissabon.

Rond 200 voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen. Echter, toen het Romeinse rijk uiteenviel raakte de stad in verval. De Moren zorgde er later voor dat de stad weer opbloeide en een belangrijk handelscentrum werd.

Dankzij de schilderachtige, smalle straatjes, de mooie pleinen en sprekende fonteinen is Lissabon een heerlijke romantische stad.

Lissabon herbergt een aantal mooie werelderfgoederen waaronder de Torre de Bélem. Ook kun je in Lissabon tal van mooie parken, pleinen, kerken en kathedralen, bruggen en andere gebouwen vinden.

Een voorbeeld van een prachtig kasteel is Castelo de São Jorge. Dit kasteel stamt al uit de 6e eeuw voor Christus en is voor veel reizigers het populairste kasteel van Lissabon, gevestigd op de hoogste heuvel van de stad. Eenmaal boven heb je een magnifiek en verbluffend uitzicht over de stad en rivier de Taag. 

Maar ook voor een gezellig dagje winkelen, lekker uit eten of het snuiven van cultuur in één van de vele musea kun je terecht in deze mooie hoofdstad van Portugal.

Geniet na afloop van een mooie dag van de ondergaande zon met prachtige vergezichten op één van de zeven heuvels rondom Lissabon, terwijl je een heerlijk authentieke Portugese maaltijd nuttigt en proost met een smaakvol wijntje. Dat is pas echt genieten tijdens je camperreis.

 

 KAMPER IN DE BUURT VAN LISSABON

Kamperen in de buurt van de bruisende hoofdstad Lissabon? Dat kan bij Parque de Campismo do CCL Costa Nova. In de buurt van de camping heb je talloze stranden waar je na een lange reisdag tot rust kan komen op je strandlaken. De camping ligt op ca. een halfuurtje rijden van Lissabon. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties