30+ jaar
3.27.0.9@P-CD06 (200811 0908)

Lissabon

De legende gaat dat Lissabon gesticht is door Odysseus, een Griekse held. Toch zijn het, officieel gezien, de Feniciërs die rond 1200 voor Christus een handelsnederzetting oprichtte in het huidige Lissabon.
Rond 200 voor Christus werd de stad veroverd door de Romeinen. Echter, toen het Romeinse rijk uiteenviel raakte de stad in verval. De Moren zorgde er later voor dat de stad weer opbloeide en een belangrijk handelscentrum werd.

Dankzij de schilderachtige, smalle straatjes, de mooie pleinen en sprekende fonteinen is Lissabon een heerlijke romantische stad. Lissabon wordt ook wel ‘de witte stad’ genoemd vanwege de zon die zo prachtig schijnt op de witte huizen van de stad.

Lissabon herbergt een aantal mooie werelderfgoederen waaronder de Torre de Bélem. Ook kun je in Lissabon tal van mooie parken, pleinen, kerken en kathedralen, bruggen en andere gebouwen vinden.
Ook voor een gezellig dagje winkelen, lekker uit eten of het snuiven van cultuur in één van de vele musea kun je terecht in deze mooie hoofdstad van Portugal.

De omgeving van Lissabon is erg mooi en divers. Niet ver van de stad vandaan vind je de kust met mooie stranden en uitkijkjes. Daarnaast zijn er leuke andere stadjes en dorpjes in de buurt van de hoofdstad die vaak een bezoekje waard zijn.

Sintra, een stadje niet ver van Lissabon vandaan, herbergt een aantal mooie monumenten. Bekijk bijvoorbeeld eens het Paleis van Queluz, het Palácio da Pena, het Castelo dos Mouros (Morenkasteel) uit de 7e en 8ste eeuw of het Paleis van Sintra.

Ook het plaatsje Cascais is leuk om te bezoeken. Hier kun je monumenten bezoeken die enigszins vergelijkbaar zijn met die van Sintra. Daarnaast heeft Cascais een leuke haven en mooie stranden.

Klik voor meer informatie over Lissabon

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties