Praia de Bordeira

Het strand bij Praia de Bordeira ligt aan de zuidwestkust van Portugal en hierdoor ook aan de Atlantische Oceaan. Het strand wordt ook weleens de Praia de Carrapateira genoemd, omdat het strand heel dicht bij het dorp Carrapateira ligt. 

Vlakbij het strand ligt een parkeerplaats waar je met de camper kunt kamperen. Vanaf deze parkeerplaats kun je twee wandelingen maken naar het strand. De ene wandeling loopt gedeeltelijk over vlonders en komt uit in de zandduinen. De andere loopt al slingerend omhoog via een geasfalteerde weg. Eenmaal bij het prachtige brede goudgele strand, geniet je van het wijdse uitzicht. Bij laagwater is het strand zelfs nog breder, waardoor het zelfs tot één van de breedste stranden van de Algarve behoort. 

Praia de Bordeira is vooral erg populair bij surfers en bodyboarders. De wind is hier vaak erg gunstig voor het gebruik van vliegers. In dit gebied zijn veel zandduinen en daardoor zijn er ook best wel wat beschutte plekjes te vinden. Op een zonnige dag is het hier daarom goed vertoeven. Toch teveel zon? Huur dan een parasol bij een lokaal strandtentje, voor wat schaduw. 

Al met al is Praia de Bordeira wat ons betreft een hele gezellige plek om een stranddag te plannen. Of je nu lekker door de duinen wilt wandelen, de wind wilt vangen met een vlieger of bodyboard of gewoon lekker aan het strand wilt liggen: alles is mogelijk.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties