Praia do Carvoeiro

Het voormalige vissersdorp Praia do Carvoeiro  is erg populair bij de reizigers, die met de camper door de Algarve trekken. Niet voor niets. In de omgeving van het dorp zijn ontzettend veel leuke verborgen juweeltjes te vinden en het is daardoor een perfecte uitvalsbasis voor een trip met de camper. 


Praia do Carvoeiro ligt in een prachtige baai, te midden van kleurrijke rotsen. Het dorp is zelf grotendeels op een enorme steile rots gebouwd en dat zorgt voor een heel mooi uitzicht. 
Het gezellige centrum is makkelijk bereikbaar en vanaf de boulevard loop je zo het strand op, de Praia do Carvoeiro, waar de felgekleurde vissersbootjes in het water dobberen. 

In de hoofdstraat vind je leuke, gezellige restaurantjes, barretjes en souvenirwinkeltjes. Gezellige terrassen zorgen voor een gemoedelijke sfeer en de lokale bevolking is meer dan vriendelijk en altijd enthousiast. Bij een lokaal authentiek restaurantje eet je voor een relatief klein bedrag de lekkerste verse originele Portugese vismaaltijden. 

Wanneer je zelf verse producten gaat kopen, parkeer je de camper bij de kleine markthal, de Mercado Municipal. Hier kun je terecht voor allerlei boodschappen zoals vis, fruit, groenten, brood en kaas. 


Het dorp leent zijn naam door het woord ‘Caboiere’, wat in Portugal kenmerkend is voor een dorp waar veel vissers wonen. 

Vanaf het centrum kun je een prachtige wandeling langs de kust maken. Er is een verhoogd houten vlonder wandelpad vanwaar je perfect langs de kliffen kunt lopen en kunt genieten van het geweldige uitzicht over de baai en de oceaan. 

Een plek die bij de meeste toeristen onbekend is is Praia da Estaquinha, op zo’n 15 minuten rijden met de camper. Slechts een aantal uur per dag kun je deze verborgen plek bezoeken, doordat de toegang onbereikbaar is tijdens vloed.

 

MET DE CAMPER OVERNACHTEN NABIJ PRAIA DO CARVOEIRO

kamper met de kamper nabij het vissersdorpje Praia Do Carvoeiro is geen straf. Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten nabij het dorpje. Een aanrader is Algarve Camping Car Park. De camping ligt op een half uurtje rijden van Praia Do Carvoeiro. Het is een middelgrote camping in een natuurlijke omgeving.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties