Sagres

Sagres is het meest Zuid-Westelijkste punt van het Europese vasteland (en wordt door sommigen vanuit vroeger ook wel “het einde van de wereld” genoemd). Op de kaap staat een mooie vuurtoren die typerend is voor de omgeving.
Vanuit Sagres heb je prachtig uitzicht over zee, wat op zich al de moeite waard is om te bekijken. De kustlijn heeft aparte vormen en de mooie rotsformaties zijn erg sprekend en apart.

Daarnaast heeft Sagres mooie stranden voor zowel zonaanbidders als surfers. Het dorpje zelf is gezellig en heeft een rijke geschiedenis. De omgeving van Sagres is ook heel bijzonder vanwege de vele ruïnes. Een grote aardbeving in 1755 richtte helaas veel schade aan. Door de grote kracht van 9.0, waren de gevolgen desastreus en langdurig, niet alleen voor Portugal maar voor heel Europa.

In het verleden vonden er in de buurt van Sagres verschillende zeeslagen plaats en Prins Hendrik (de zeevaarder) staat hier bekend als de stichter van Sagres. Tevens richtte hij een school op voor zeevaarders. 

 

CAMPERREIS SAGRES

Op nog een 2 kilometer lopen van Sagres ligt de Orbitur-Camping Sagres. Een prima camping waar je kunt verblijven om Sagres te bezoeken. Vanaf de camping heb je directe toegang tot het strand, waar je verschillende wateractiviteiten kan ondernemen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties