Sagres

Sagres ligt vlakbij het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland en wordt door sommigen ook wel “het einde van de wereld” genoemd. Op de kaap staat een mooie vuurtoren die typerend is voor de omgeving: deze staat letterlijk op het meest zuidwestelijke deel van het Europees continent. Vanuit Sagres heb je prachtig uitzicht over zee. De kustlijn heeft aparte vormen en de mooie rotsformaties zijn erg sprekend en apart.

 

Sagres biedt zonaanbidders en surfers mooie stranden. Het dorpje is gezellig en heeft een rijke geschiedenis. De omgeving van Sagres is heel bijzonder vanwege de vele ruïnes. Een grote aardbeving in 1755 richtte helaas veel schade aan.

In het verleden vonden er in de buurt van Sagres verschillende zeeslagen plaats en Prins Hendrik (de zeevaarder) staat hier bekend als de stichter van Sagres. Hij richtte er een school op voor zeevaarders. 

 

CAMPERREIS SAGRES

Op nog een 2 kilometer lopen van Sagres ligt de Orbitur-Camping Sagres. Een prima camping waar je kunt verblijven om Sagres te bezoeken. Vanaf de camping heb je directe toegang tot het strand, waar je verschillende wateractiviteiten kan ondernemen. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties