3.30.1.1@P-CD05 (210121 0757)

Cairngorms National Park

Wanneer je met de camper door Schotland reist is Cairngorms National Park absoluut een must see.

Cairngorms National Park is circa twee keer zo groot als het Lake District. Je vindt er prachtige dorpjes, talloze distilleerderijen, meren, watervallen én bergen. Cairngorms National Park is de plek waar vijf van de zes hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk gelegen zjin! Trek de wildernis in van dit nationale park en spot vogels en andere dieren tijdens adembenemende wandelingen. Je komt hier helemaal tot rust, door de weidse en pure natuur waar je je hier in begeeft.

ACTIVITEITEN IN CAIRNGORMS N.P.

Je kunt van alles ondernemen in dit mooie park. Zo kun je er geweldige wandelingen maken door de dichtbegroeide bossen, maar ook fietsen, kanoën, wild water raften en zelfs river tuben. Je kunt er ook zwemmen in een aantal van de schoonste rivieren en meren van Europa, én er zijn veel golfbanen te vinden. Er is dus ontzettend veel te beleven!

MOOIE DORPJES RONDOM CAIRNGORMS N.P.

Na een dagje in de natuur is het heerlijk om naar een van de lieflijke dorpjes te gaan die om het nationale park liggen. Struin door de mooie straatjes, snuffel in de leuke winkels en strijk neer bij een gezellige pub voor een drankje en een hapje. Bezoek hier een distilleerderij en proef de beste Schotse whisky. Controleer van te voren wel even of je hiervoor een afspraak moet maken.

Aviemore is één van die vele fijne dorpjes in dit gebied. Het ligt aan de noordwestelijke kant van Cairngorms N.P. Stap er aan boord van de historische stoomtrein die over de Strathspey Railway rijdt. In de trein kun je kiezen voor een 'Afternoon Tea', terwijl je lekker naar buiten tuurt en geniet van het indrukwekkende geluid van de stoomfluit.

KAMPEREN MET DE CAMPER IN CAIRNGORMS N.P.

Er zijn verschillende campings in en nabij Cairngorms National Park. Verblijf op een camping in bijvoorbeeld het zuidelijke deel van het park bij Pitlochry of in het noordwestelijke deel bij Aviemore. De campings geven je de mogelijkheid om dit geweldige nationale park in meerdere dagen volledig te ontdekken. Je kan er voor kiezen om eerst het zuidelijke deel van Caringorms te ontdekken en de volgende dag het noordelijke deel. Er zijn campings midden in de natuur met weinig faciliteiten maar ook campings met meerdere faciliteiten net buiten het park. 

 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties