Cairngorms National Park

Wanneer je met de camper door Schotland reist is Cairngorms National Park absoluut een must see. Cairngorms National Park is circa twee keer zo groot als het Lake District. Je vind er prachtige dorpjes, talloze distilleerderijen, meren, watervallen én bergen. Cairngorms National Park is de plek waar vijf van de zes hoogste bergen van het Verenigd Koninkrijk gelegen zijn! Trek de wildernis in van dit nationale park en spot vogels en andere dieren tijdens adembenemende wandelingen. Je komt hier helemaal tot rust, door de weidse en pure natuur waar je je hier in begeeft.

ACTIVITEITEN IN CAIRNGORMS N.P.

Je kunt van alles ondernemen in dit mooie park. Zo kun je er geweldige wandelingen maken door de dichtbegroeide bossen, maar ook fietsen, kanoën, wild water raften en zelfs river tuben. Je kunt er ook zwemmen in een aantal van de schoonste rivieren en meren van Europa, én er zijn veel golfbanen te vinden. Er is dus ontzettend veel te beleven!

Rendieren 

Op de grasvlaktes in de ruige Hooglanden leven rendieren. Binnen de grenzen van Cairngorms National Park (in Glenmore) leven ongeveer 150 rendieren. Het is niet vanzelfsprekend dat er nu rendieren leven in Schotland. Ze zijn namelijk in de middeleeuwen uitgestorven. In de jaren ’50 is het Cairngorm Reindeir Centre geopend om de rendieren opnieuw te introduceren in Schotland. Gelukkig is het project meer dan geslaagd en leven deze dieren weer in de natuur. In het centrum kun je veel leren over de dieren en het project. De kudde wordt beschermd en beheerd door vrijwilligers vanuit het centrum. Als je met de camper door het park rijdt, dan heb je zeker kans dat je nog meer wilde dieren kunt spotten. Als je goed kijkt, zie je vele verschillende vogelsoorten, eekhoorns hazen en herten. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen!

Loch an Eilein

Schotland kent honderden lochs, meren, maar sommige meren moet je gewoon bezoeken in je camperreis. Loch an Eilein betekent meer van het eiland en het meer is gelegen in de bossen van Rothiemurchus. Rothiemurchus is een klein stadje in het noordwesten van het park. Op het kleine eilandje in het midden van het meer ligt een 13e -eeuwse kasteelruïne. Met de bergen en bossen op de achtergrond, kan je je voorstellen waarom dit meer zo’n favoriete plek is van vele Schotten. In 2010 is het meer uitgeroepen tot beste picknickplek van het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig reis je zelf met een camper en kan je zelf gaan beoordelen of dit inderdaad de mooiste picknickplek is! Je kunt het meer op je eigen tempo ontdekken. Met een korte wandeling zie je snel het dramatische zicht op het meer, eiland, bossen en de kasteelruïne. Wil je meer zien van het meer wandel dan de 5 kilometer lange trail om het meer heen. 

Loch Morlich

Waar Loch an Eilein een meer is om van te genieten staat Loch Morlich bekend om zijn zandstranden en watersporten. Loch Morlich ligt vlakbij het bekende stadje Aviemore, in het noordwesten van het park. Het meer zelf is weer een plaatje om te zien, want op de achtergrond zie je de besneeuwde toppen van de Cairngorms bergen. De meeste bezoekers komen voor het zandstrand met een heuse beachclub of om te windsurfen. Je kan hier ook weer wandelingen maken door de bossen die het meer omringen. 

MOOIE DORPJES RONDOM CAIRNGORMS N.P.

Na een dagje in de natuur is het heerlijk om naar een van de lieflijke dorpjes te gaan die om het nationale park liggen. Struin door de mooie straatjes, snuffel in de leuke winkels en strijk neer bij een gezellige pub voor een drankje en een hapje. Bezoek hier een distilleerderij en proef de beste Schotse whisky. Controleer van te voren wel even of je hiervoor een afspraak moet maken. Aviemore is één van die vele fijne dorpjes in dit gebied. Het ligt aan de noordwestelijke kant van Cairngorms N.P. Stap er aan boord van de historische stoomtrein die over de Strathspey Railway rijdt. In de trein kun je kiezen voor een 'Afternoon Tea', terwijl je lekker naar buiten tuurt en geniet van het indrukwekkende geluid van de stoomfluit.

KAMPEREN MET DE CAMPER IN CAIRNGORMS N.P.

Er zijn verschillende campings in en nabij Cairngorms National Park. Verblijf op een camping in bijvoorbeeld het zuidelijke deel van het park bij Pitlochry of in het noordwestelijke deel bij Aviemore. De campings geven je de mogelijkheid om dit geweldige nationale park in meerdere dagen volledig te ontdekken. Je kan er voor kiezen om eerst het zuidelijke deel van Caringorms te ontdekken en de volgende dag het noordelijke deel. Er zijn campings midden in de natuur met weinig faciliteiten maar ook campings met meerdere faciliteiten net buiten het park. 

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties