Eilean Donan Castle

Eilean Donan Castle is een van de meest beroemde en gefotografeerde kastelen van Schotland. Vele bezoekers vanuit de hele wereld komen jaarlijks naar Schotland om dit kasteel te bezoeken. Een nationaal icoon, dat kan je het kasteel zonder twijfel noemen! Tijdens jouw camperreis door Schotland mag je dit kasteel dan ook niet overslaan. Het kasteel ligt op de route naar Isle of Skye, vlakbij de dorpjes Dornie en Kyle of Lochals.

EILEAN DONAN CASTLE PER CAMPER

Wanneer je aankomt met je camper bij het kasteel, dan begrijp je meteen waarom zoveel bezoekers naar Eilean Donan trekken. Het kasteel ligt op een klein eiland omringd door drie meren, Loch Duich, Loch Long en Loch Alsh. De Schotse heuvels vormen een oogverblindend decor op de achtergrond. Daardoor is de omgeving werkelijk adembenemend te noemen. 

 

Het kasteel kan je herkenbaar voorkomen. Is het kasteel je opgevallen in films zoals Highlander of James Bond? Dat kan kloppen! Er worden veel films rond het kasteel opgenomen. 
Eilean Donan is verbonden met vasteland per brug. De camper parkeer je bij het visitor center en na het betalen van de entree reis je te voet verder naar het kasteel. 

 

Je bezoekt het kasteel met of zonder gids. Er is een audiotour beschikbaar in diverse talen. Met deze audiotour ontdek je zelf op eigen tempo de prachtig ingerichte kamers met allerlei items uit het rijke verleden van het kasteel. Je bezoekt de beroemde banqueting hall en de keukens.

 

Voor gezinnen met kinderen is er een aparte tour beschikbaar waarbij je op zoek gaat naar de oude kijkgaten in de muren, kanonskogels, musketten en vergeet ook niet de dieren. Jazeker, er zijn ook kleine dieren verborgen in de kamers en muren van het kasteel.

GESCHIEDENIS EILEAN DONAN

Het huidige kasteel, zoals je vandaag de dag kunt zien, is niet het oorspronkelijke kasteel. Het kasteel is al vier keer opnieuw gebouwd. Het eerste kasteel stamt uit de 13e eeuw en tot de 18e eeuw is het kasteel constant aangepast. Tot het jaar 1719. Het kasteel is volledig vernietigd door de Royal Navy. De Schotten hebben het kasteel gebruikt in de Jakobijnse opstand en toen de Britten dit hoorden hebben ze de marine bevolen om het kasteel met de grond gelijk te maken. Meer dan tweehonderd jaar is het kasteel niets meer dan een ruïne geweest. 

 

In 1911 heeft John MacRae – Gilstrap de ruïne gekocht en heeft hij in de volgende 20 jaar het kasteel opnieuw opgebouwd en gerestaureerd. De brug stamt ook uit deze tijd. Het kasteel werd in 1932 opgesteld voor bezoekers. Vandaag de dag is de MacRae familie nog steeds eigenaar van het kasteel en beheren zij in een trustfonds het kasteel voor de volgende generatie.

EILEAN DONAN TIJDENS JE CAMPERREIS SCHOTLAND

Het beste tijdstip om het kasteel te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de middag. Vooral omdat je met een camper moet parkeren is het verstandig op een rustiger tijdstip langs te komen. Omdat het een populaire bezienswaardigheid is, kan het druk zijn gedurende de dag. Als je je bezoek goed plant, dan hoef je geen last te hebben van de drukte. 
Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties