Praktische Info - Schotland

Ontdek je met

Manon

Manon

Eten & Drinken in Schotland

Ongecompliceerd, vers en lokaal, dat kenmerkt de meeste Schotse gerechten. Door de ligging aan het water kun je er veel verse vis eten. De runderen die grazen in de Schotse Hooglanden zorgen voor vlees van een goede kwaliteit.

TYPISCH SCHOTS ETEN EN DRINKEN

Hét gerecht van Schotland is haggis, een echte feestelijke maaltijd voor de Schotten. De bereiding klinkt niet heel aanlokkelijk maar probeer het en grote kans dat je verbaasd zal zijn over de goede smaak. Haggis is een soort pudding van vlees, havermout, uien en specerijen. Traditioneel werd haggis klaargemaakt in een schapenmaag, tegenwoordig wordt echter vaak voor (synthetisch) worstenvel gekozen. Haggis wordt vaak geserveerd met koolraap en aardappelen, ofwel neeps and tatties. 

 

Andere lokale gerechten zijn de bekende fish and chips en gerookte zalm. Andere lokale lekkernijen zijn bloedworst, Dundeecake, Birdies en peppermint creams.

 

De bekendste drank uit Schotland is waarschijnlijk whisky maar ook de lokale gin en bier zijn aan te raden. Voor kinderen is de Irn Bru aan te raden, een frisdrank met de smaak van kauwgomballen.