Toledo

Toledo is de voormalige hoofdstad Spanje en rijk aan cultuur. Liefhebbers hiervan kunnen geen camperreis maken door Spanje zonder deze middeleeuwse stad te bezichtigen. Toledo ligt op ongeveer een uur rijden van Madrid en deze steden worden dan ook vaak gecombineerd. .

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN TOLEDO

Vanwege zijn gunstige ligging, op een heuvel en aan de Taag, was Toledo lange tijd de hoofdstad van het land. Sinds Madrid de hoofdstad van Spanje is, lijkt de tijd in Toledo te hebben stil gestaan. Ten minste, dat idee krijg je wanneer je door de smalle kronkelige straten loopt en diverse middeleeuwse gebouwen tegenkomt. De binnenstad is goed bewaard gebleven en eventuele beschadigde gebouwen zijn gerestaureerd, dit maakt Toledo tot een groot openluchtmuseum.  

Marsepein wordt gezien als dé lekkernij van Toledo. Waar Spanjaarden voornamelijk marsepein eten rondom de feestdagen, wordt het in Toledo het gehele jaar verkocht. De stad kent enkele plaatsen waar deze lekkernij nog op een ambachtelijke manier wordt gemaakt. Neem bij een bezoek aan de stad zeker een stukje marsepein mee om later tijdens de camperreis van te snoepen. 

CATHEDRAL DE SANTA MARÍA DE TOLEDO EN REGLIGIEUZE GEBOUWEN

In Toledo hebben de Christenen, Joden en Moslims lange tijd in vrede naast elkaar geleefd en dit is te zien in het straatbeeld van de stad. In Toledo kun je diverse kerken, synagogen en moskeeën bezichtigen waaronder Cathedral de Santa Mariá de Toledo , Mezquita Cristo de la Luz en Synagoge de Santa María Blanca. Enkele synagogen en moskeeën zijn omgebouwd tot Christelijke gebouwen, echter is de oude Islamitische of Joodse bouwstijl overduidelijk te zien.  

In het hart van de Joodse wijk bevindt zich ook Museo del Greco. In Museo del Greco worden verschillende schilderijen van de Domenikos Theotokopoulos tentoongesteld. De Griekse kunstenaar Domenikos Theotokopoulos heeft lange tijd in Toledo gewoond en werd door de Spanjaarden liefkozend de Griek (el Greco) genoemd. 

STADSPOORTEN

Als voormalige hoofdstad moest Toledo goed beschermd worden door stadsmuren. Een deel van de stadsmuren en stadspoorten staan nog overeind. De stadspoort Puerta de Bisagra en stadpoort Puerta del Sol zijn de belangrijkste en meest indrukwekkende stadspoorten. Ook de stadsbruggen zijn erg bijzonder voor Toledo, wandel naar Puente de Alcántarea en Puente de San Martín. Op zoek naar enige vorm van avontuur in deze middeleeuwse stad? Naast Puente de San Martín bevindt zich een kabelbaan waarmee je naar de andere kant van de Taag kunt.  

MIRADOR DE VALLE

Het mooiste uitzicht op de historisch binnenstad van Toledo heb je vanuit uitkijkpunt Mirador del Valle. Dit uitkijkpunt bevindt zich iets buiten Toledo en kan met een hop-on hop-off bus of met de toeristentrein bezocht worden. Uiteraard kun je ook met de camper naar dit uitkijkpunt rijden voor of na je bezoek aan Toledo. 

TOLEDO MET DE CAMPER

Toledo is voornamelijk populair onder zogenoemde ‘dagjesmensen’. In één dag kun je niet alle religieuze gebouwen van binnen bezoeken of alle kunstwerken van El Greco bewonderen, maar in één dag kom je wel een heel eind.

In veruit de meeste gevallen wordt Toledo vanuit Madrid bezocht. Je kunt ervoor kiezen de camper in de buurt van Madrid te laten staan en met het openbaar vervoer naar deze stad af te reizen. Of je kiest ervoor vanuit Madrid naar een andere stad te rijden en tussendoor in Toledo te stoppen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties