Drakensbergen

In het oosten van Zuid-Afrika ligt de bergketen genaamd ''Drakensbergen''. Dit is een bergketen van ongeveer 1000 kilometer lang. Deze loopt van het zuidwesten naar het noordoosten. Er lopen ook enkele rivieren door dit gebergte. Dit zijn de Oranje, vaal en de Tugela. De hoogtste plek van de drakensbergen is Thabana Ntlenyana, deze is maar liefst 3482 meter hoog. Een mooie plek dus voor de bergbeklimmers onder ons.

DRAKENSBERGEN MET DE CAMPER

Drakensbergen is niet alleen een populaire bestemming onder de bergkbeklimmers maar ook voor de gewone toeristen. Zo kun je hier een bezoek brengen aan het Amphitheater en de Tugela Falls. Deze Tugela Falls zijn zeer bijzonder, deze is namelijk 948 meter hoog. Dit betekend dat de Tugela Falls de op een na hoogste waterval ter wereld is. Een bezoek aan het Royal National Park mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek met je huurcamper. In het Royal National Park leven meer dan 200 vogelsoorten. Vergeet niet om even langs de grotten te gaan, waar je nog verschillende tekeningen van de bosjesmannen kunt zien die in de rotsen getekend zijn.

KLIMAAT DRAKENSBERGEN CAMPERREIS

Reis je tussen oktober en maart naar dit gebied? Hou er dan rekening mee dat er een grote kans is op regen. Zo valt er jaarlijks rond de 1040 mm in het lagere gedeelte, en 1778 mm in de hoger gelegen gebieden. Het grootste deel, zo'n 85%, valt hiervan tussen de maanden oktober en maart. In de winter is hier ook kans op sneeuw, en is de kans groot dat de tempraturen erg laag liggen. Kijk goed naar de weersverwachting voor uw reisperiode, en stem hier je plannen op af.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties