Campings Addo National Park

Het Addo National Park is gelegen in de Eastern Cape en is bekend onder zowel de bevolking als toeristen als een van de mooiste locaties in de regio. De Zondags Rivier komt het land binnenvloeien vanaf de Indische Oceaan de rivier staat bekend om de overvloedige vis en bijzondere vogelsoorten die zij trekt. Werkelijk een plaatje om te zien.


Campings Augrabies Falls National Park

Het donderende geluid en zicht op de Augrabies Waterval waar het water van de Orange River van 56 meter hoogte naar beneden klettert in een 18 kilometer uitgestrekt ravijn is in een woord overweldigend. Hier heeft het park dan ook haar naam aan te danken. Het Khoi volk noemden deze plaats Aukoeribis wat plaats van enorm lawaai betekend. De omgeving van dit park is het beste te omschrijven als rotsachtig bezienswaardigheden binnen het park als Moon Rock Ararat en Echo Corner zijn omschrijvend voor dit rotsachtige gebied. De klipspringer en kokerboom staan als silhouetten tegen de Afrikaanse lucht afgeschilderd.

Het enorme park is naast haar overweldigend mooie natuur ook rijk aan een grote verscheidenheid van diersoorten van de kleinste dieren als vogels en reptielen tot grotere zoogdieren als de springbok gemsbok en giraf.


Campings Blyde River Canyon 'Motlatse'

De Blyde River Canyon sinds kort Motlatse genaamd is de op twee na diepste canyon ter wereld (op de Grand Canyon in de VS en de Fish Eagle Canton in Namibie na) en strekt uit over een lengte van 20 kilometer. Blyde River Canyon is een van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika en kan geschaard worden onder een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden deze bezienswaardigheid mag u dan ook niet missen!


Campings Camper huren Johannesburg

U huurt uw camper in Johannesburg en rijdt binnen enkele uren op de prachtige Panorama Route en weer een dag later kunt u al in het indrukwekkende Kruger National park kamperen.


Campings Camperreizen blogs Zuid-Afrika

Zelf een reisverslag op onze site bijhouden? Stuur dan een mail met uw reisplannen naar product@travelhome.nl en u ontvangt zo spoedig mogelijk uw persoonlijke inlogcode.


Campings De Kalahari

De Kalahari is een halfwoestijn en onderdeel van de enorme zandvlakte die strekt van de Orange River naar Angola in het westen van Namibië en het oosten van Zimbabwe. De zandmassa's zijn ontstaan door erosie van zachte steen formaties. De zandplooien worden door de wind gevormd een beeld dat wereldberoemd is voor deze Kalahari woestijn. Een eveneens regelmatig te aanschouwen fenomeen in de Kalahari woestijn zijn de opvallende bijennesten van de weverbijen deze immense formaties kunt u zien hangen aan de bomen.


Campings Drakensbergen met een huur camper

In het oosten van Zuid-Afrika ligt de bergketen genaamd ''Drakensbergen''. Dit is een bergketen van ongeveer 1000 kilometer lang. Deze loopt van het zuidwesten naar het noordoosten. Er lopen ook enkele rivieren door dit gebergte. Dit zijn de Oranje vaal en de Tugela. De hoogtste plek van de drakensbergen is Thabana Ntlenyana deze is maar liefst 3482 meter hoog. Een mooie plek dus voor de bergbeklimmers onder ons.


Campings Franschhoek tijdens uw campervakantie

Franschhoek is een klein stadje in de gemeente Stellenbosch gelegen op ruim een uur rijden met uw huur camper vanuit Kaapstad. In een ver verleden was de naam van deze plaats Olifantshoek (vanwege de vele Olifanten in de vallei). Doordat zich een groep Franse hugenoten vestigde in de omgeving van Olifantshoek is de naam in de loop der jaren enkele keren gewijzigd tot de naam die het stadje nu draagt Franschhoek.


Campings Garden Route

De Garden Route in het Nederlands vertaald de Tuinroute loopt langs de zuidwestkust van Zuid-Afrika en is werkelijk een lust voor het oog. Wanneer u een camper huurt in Kaapstad of Porth Elizabeth dan mag u de Tuinroute niet overslaan! De Garden Route is een ontspannen rit vol prachtige uitzichten waar u even moet stoppen met de camper en de tijd moet nemen om te genieten van al het schoon waar u door omgeven bent. De route voert u langs de prachtige kuststreek tussen Mossel Bay en Plettenberg Bay vol van diepe baaien kabbelende rivieren en uitgestrekte zandstranden afgewisseld door woeste kliffen en rotsen die door de zee opgezwolgen lijken te worden.


Campings Golden Gate Nationaal Park

Nationaal Park Golden Gate ligt tegen de grens met Lesotho ten noorden van de Drakensbergen. Het park heeft haar naam te danken aan de gouden kleur die de rotsen hebben wanneer de zon erop schijnt. Het park is 11600 hectare groot en beschikt over imposante rotsformaties. De bekendste rots van Nationaal Park Golden Gate is Brandwag rots. Deze enorme rots is een mix van de kleuren bruin rood en goud. Dieren die je tegen kunt komen in dit park zijn Gieren Ibis Gnoes Eland en de Oribi.


Campings Greater St. Lucia Wetland Park

Het Greater St. Lucia Wetland Park een nationaal park dat opgenomen is op de lijst van werelderfgoederen.  Maar wat valt hier dan eigenlijk te beleven? En waarom is een bezoek aan Greater St. Lucia Wetland Park echt de moeite waard? Deze plek is tevens ook een echte vakantie bestemming voor de plaatselijke bevolking. Dit komt onder andere door de schitterende stranden die St. Lucia heeft.


Campings Kaapstad

De kabelbaan klimt langs de Tafelberg omhoog meer en meer zie ik van de prachtig gelegen stad onder mij. Het opvallende voelbalstadium de heuvel het strand en in de verte ook Robbeiland prachtig!


Campings Kalahari

De Kalahari ligt in het noorden van Northern Cape in een vaak vergeten hoek van Afrika. De Kalahari maakt deel uit van een uitgestrekte steppe die van de Orange River uitstrekt tot de evenaar halverwege Afrika. Wanneer u zich te midden van de immense zandvlaktes bevindt kunt u het gevoel krijgen alsof u de laatste persoon op deze aarde bent. De Kalahari is goed bereikbaar per 4WD.

De Kalahari is een veruitgestrekte droge woestijn met verschillende prachtige bezienswaardigheden. De schijnbaar eindeloze rode en witte zandbanken strekken zover u kijken kunt en bijzondere flora en fauna is nooit ver van u verwijderd. Enkele bijzondere plaatsen in deze woestijn zijn Kuruman een enorme oase te midden van de woestijn het mijnstadje Hotazel ('hot as hell') en Black Rock.


Campings Karoo National Park

Karoo National Park te midden van The Karoo is het grootste eco-systeem van Zuid-Afrika. The Karoo beslaat eenderde van Zuid-Afrika het gebied strekt zich van de Eastern Cape tot aan de Indische Oceaan. The Karoo oftewel 'het land van grote dorst' is een droge uitgestrekte vlakte bestaande uit lange vlaktes en bergen. Het is een zeer interessant gebied om persoonlijk te ervaren. Karoo National Park is slechts een klein onderdeel van The Karoo welke gedomineerd wordt door de Nuweveld Mountains.

Karoo National Park biedt een thuis aan een fascinerende variatie aan wild leven die allen aangepast zijn aan de barre leefomstandigheden in de zanderige vlaktes van The Great Karoo. U kunt hier onder andere vele interessante reptielen zwarte neushoorns en buffalo's treffen.


Campings Kruger National Park

Het wereldwijd bekende Kruger National Park biedt een ervaring van wildleven dat tot de beste van Afrika behoort. Het park is in 1898 in het leven geroepen om het wildleven van het Zuid-Afrikaanse Lowveld te beschermen. In het totaal omvat het park ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is een thuis voor een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten 49 vissoorten 34 soorten amfibieën 114 soorten reptielen 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren.


Campings Lesotho

Lesotho is een onafhankelijk koninkrijk in Zuid-Afrika en wordt hierdoor volledig omsloten. Op 4 oktober 1966 werd het toenmalige Basutoland onafhankelijk van het Verenigd Konkrijk en vanaf dat moment Koninkrijk van Lesotho genoemd. Lesotho betekend simpelweg volk dat Sesotho spreekt. Zoals u uit dit korte stukje al op kunt maken heeft dit land een zeer rijke en interessante geschiedenis het is dan ook absoluut de moeite waard om zelf eens een kijkje te gaan nemen in dit kleine koninkrijk en meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van dit land.


Campings Makgadikgadi Pans

De Makgadikgadi Pans zijn een aantal enorme witte zoutvlaktes het overblijfsel van wat ooit een enorm meer was. Voorheen lag op deze plaats een meer met een oppervlakte van wel 80 000 km². Toen 10 000 jaar geleden het klimaat veranderde begon het meer langzaam maar zeker op te drogen. Dit resulteerde in de enorme witte vlaktes die u vandaag de dag hier kunt aanschouwen.


Campings Mlilwane met uw huurcamper

Tijdens uw bezoek aan Swaziland heeft u een tal van opties om te bezoeken. En hiervan is een bezoek aan het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Een park dat oorspronkelijk ontstaan was om de wildstand te beschermen en de dieren die met uitsterven werden bedreigd opnieuw te introduceren. Tegenwoordig leven hier onder andere buffels giraffen nijlpaarden luipaarden zebra's en nog veel meer soorten dieren.


Campings Okavango Delta

De Okavango Delta is een bezienswaardigheid in Botswana die u absoluut niet mag missen. De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse water sytemen. De delta vindt haar oorsprong in de grote regenval van oktober tot april in de westelijke hooglanden van Angola. Vervolgens vindt de delta haar weg door Namibië en eindigt uiteindelijk in Botswana. Deze stroom van water duurt wel 9 maanden van oorsprong tot eind door de minimale elevatie. De Okavango Delta is een bijzonder water systeem dat de uitbundige flora en fauna in de omgeving van water voorziet. Zonder deze delta zou dit gebied eveneens een droge Kalahari woestijn zijn geweest.


Campings Oudtshoorn

Oudtshoorn is gelegen tussen de Swartberg in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. De stad is bekend vanwege haar vele struisvogelboerderijen en is beslist de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika misschien zelfs wel van de wereld. Oudtshoorn ligt zo'n 4,5 uur ten oosten van Kaapstad en ongeveer 4 uur ten westen van Porth Elizabeth. Wanneer u de befaamde Garden Route met uw camper rijdt is dat een uitgelezen kans om Oudtshoorn te bezoeken. Met uw huur camper reist u het binnenland in om vervolgens in de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika aan te komen.


Campings Panoramaroute

De Panoramaroute is gelegen in het noordoosten van Mpumalanga en begint in Sabie en loopt tot onder aan de Erasmuspas. Wanneer u uw huur camper ophaalt in Johannesburg en koers zet richting het Kruger National Park dan kunt u via de Panoramaroute rijden. Tijdens uw rit over de Panoramaroute komt u prachtige vergezichten en meerdere watervallen tegen. Enkele van deze bijzondere bezienswaardigheden zijn God's Window Lisbon & Berlin Falls Blyde River Canyon Bourke's Potholes Mac Mac falls en de Drie Rondavels.


Campings Port Elizabeth tijdens uw rondreis Zuid-Afrika

U rijdt met uw huur camper over de Oost-Kaap en komt in de buurt van ''The Friendly City''. Ik heb het hier over de stad Port Elizabeth. De stad heeft zijn naam onder andere te danken aan zijn mooie stranden.


Campings Simon's Town

De plaats Simon's Town heeft zo'n 6500 inwoners. Op ongeveer een uur rijden met uw camper van het centrum van Kaapstad aan de oostkust van Kaap de Goede Hoop ligt Simon's Town. Het plaatsje is bekend vanwege de Zuid-Afrikaanse marine haar museau en natuurlijk door haar pinguïn kolonie op Boulders Beach!


Campings Stellenbosch

Stellenbosch ook wel bekend als Eikestad is de tweede oudste Europese nederzetting in Zuid-Afrika. Het stadje is gelegen op zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad. Stellenbosch dankt haar bijnaam aan het grote aantal eikenbomen dat in de stad en de omgeving staan. Wanneer u uw camperreis in Kaapstad begint of eindigt mag een bezoek aan deze stad niet ontbreken. Stellenbosch staat bekend om haar Kaaps-Hollandse bouwstijl dit is een mix van Nederlandse invloeden en Afrikaanse ideeën hierdoor hebben veel gebouwen een herkenbare uitstraling voor ons. Naast internationale bekendheid vanwege de fantastische wijnen uit deze regio staat Stellenbosch in Afrika ook bekend om haar universiteit. Mede door de vele studenten in dit stadje is het een erg levendige en gezellige plek.  


Campings Swaziland tijdens uw rondreis Zuid-Afrika camper

Swaziland is een klein land ten oosten van Zuid-afrika ingesloten door Mozambique aan de oostgrens en Zuid-Afrika aan de westgrens. Swaziland is als vakantieland al jaren in trek dit komt voornamelijk door de interessante Swazi cultuur en geschiedenis. Daarnaast omdat zoals in de meeste gebieden van het Zuiden van Afrika de bijzondere flora en fauna die dit land rijk is. Als u op zoek bent naar een authentiek stukje Afrika mag u Swaziland niet missen!


Campings Tafelberg

De tafelberg is wereldberoemd door de zeer bijzondere diversiteit aan begroeiing voornamelijk bestaande uit 'fynbos'. Op de Taflberg zijn meer dan 15000 verschillende soorten planten te onderscheiden ongeveer hetzelfde aantal als Groot Brittannië rijk is.

Naast de talrijke flora is eveneens de fauna goed vertegenwoordigd op deze plateau-achtige berg. Er zijn veel verschillende interessante vogelsoorten waaronder de zwarte adelaar zonnevogels en prachtige rood- en zwartgevleugelde spreeuwen.

U kunt met een kabelbaan naar de top van de berg wat ongeveer 10 minuten in beslag neemt. Deze tocht alleen al is schitterend eenmaal boven gekomen zijn er verschillende paden die u leiden naar een adembenemend uitzicht over Kaapstad Table Bay Robben Island en het Kaap schiereiland. Eveneens kunt u deelnemen aan rondleidingen door deze mooie en interresante omgeving.


Campings Tsitsikamma National Park

Een schitterend park direct gelegen aan de Indische oceaan. Toevalig betekend de naam van dit park letterlijk ''Plek met veel water''. Ik heb het over het Tsitsikamma National Park. Een plek die absoluut de moeite waard is om te bezoeken.


Campings Ukhahlamba Drakensberg Park

Het uKhahlamba Drakensberg Park voorheen Royal Natal National Park is van ongekende schoonheid dit beeldschone natuurpark in het zuidoosten van Zuid-Afrika is dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst geplaatst. Het park staat bekend om de ruige natuurlijke schoonheid die zij uitstraalt hoge dramatische pieken worden afgewisseld met uitgestrekte diepe dalen van groen. Ook aan wildleven ontbreekt het hier niet u treft hier een grote diversiteit aan vogels zoogdieren en reptielen in het wild.

In dit park kunt u genieten van avontuurlijke wandelingen variërend van een paar uur tot een volle dag. Ook kunt u hier hiken vissen bergbeklimmen mountain biken vogelspotten en nog veel meer. Dit park kunt u niet aan uw neus voorbij laten gaan tijdens uw bezoek aan Zuid-Afrika!


Campings Vluchten naar Zuid-Afrika

Voor je camperreis naar Zuid-Afrika kun je kiezen uit veel maatschappijen lekker non-stop met KLM of juist gecombineerd met een paar dagen Dubai met Emirates? Wij bekijken graag alle mogelijkheden met je.


Campings Walvissen spotten in Hermanus tijdens uw camperreis

Hermanus is van oorsprong een vissersdorp dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. En waarom? Vanwege de walvissen! Elk jaar komen in de periode vanaf mei veel walvissen naar de wateren nabij Hermanus om te paren en te kalven. De walvissen blijven hier dan tot ongeveer november. Wanneer u een camperreis maakt in deze periode dan heeft u een goede kans om walvissen te spotten in Hermanus de grootste kans om walvissen te spotten is echter in september en oktober net voordat de walvissen weer vertrekken.


Campings Wild Coast

De Wild Coast is een ongerept stukje paradijs in Zuid-Afrika. De rotsachtige kustlijn en ruige zee heeft vele schepen tot zinken gebracht in het verleden wat deze plaats nog een extra lading geeft. De ruige kust met haar prachtige natuur waar watervallen de zee in stromen is een waar juweeltje in de kroon van de Eastern Cape. Als u voldoende tijd heeft en van een uitdaging houdt is met name een hiketocht langs deze kust een aanrader.

Van idyllische vissersdorpjes tot Xhosa nederzettingen tot de geboorteplaats van Nelson Mandela Quno. De Zuid-Afrikaanse Wild Coast is een prachtig deel van Zuid-Afrika dat absoluut aan te bevelen is als onderdeel van uw rondreis.


Campings Winelands

De 'Winelands' liggen ten oosten van Kaapstad temidden van een groot aantal bergen wat de meest prachtige uitzichten oplevert. Zoals de naam al doet vermoeden is dit het gebied waar de wereldberoemde Zuid-Afrikaanse wijnen hun oorsprong vinden. De omgeving vloeit over van de cultuur en geschiedenis omtrent de wijnproductie. U zult op menige Nederlanse invloeden stuiten in deze regio daterend uit de 17e eeuw toen de Nederlandsers hier hun nederzettingen stichtten.

De Winelands bestaan uit een aantal verschillende regio's elk met hun eigen wijnproeverijen en tours. De meest bekende en grote steden van de regio zijn Stellenbosch Franschhoek Wellington en Paarl elk meer dan de moeite waard om te bezoeken.


Campings Zululand

Voor een authentiek stukje Afrika moet u zeker een bezoekje brengen aan Zululand in het oosten van KwaZulu Natal. De Zulu’s zijn de grootste bevolkingsgroep in Zuid-Afrika en bij geen enkel ander volk is de traditionele cultuur zo goed bewaard gebeleven en zichtbaar als bij deze bevolkingsgroep.

Door middel van een bezoekje aan Zululand zult u veel te weten komen over deze intrigrerende cultuur. De Zulu's zijn zeer gastvrij en laten u graag een kijkje werpen in hun geschiedenis en huidige leefstijl. Een zeer bijzondere ervaring!