Bezienswaardigheden - Zuid-Afrika

Ontdek je met

Karlijn

Loes

Moniek

Joyce

Travelhome | Camper huren Zuid-Afrika

Filters

Soort bezienswaardigheid
BezienswaardigheidDorpNatuurparkenRoad TripsSteden
Filters toepassen
1 / 4
>
Het Addo Elephant National Park is gelegen in de Eastern Cape en is bekend onder zowel de bevolking als toeristen als een van de mooiste locaties in de regio. De Zondags Rivier komt het land binnenvloeien vanaf de Indische Oceaan, de rivier staat bekend om de overvloedige vis en bijzondere vogelsoorten die zij trekt. Werkelijk een plaatje om te zien. ADDO ELEPHANT PARK TIJDENS CAMPERREIS ZUID-AFRIKA Zoals de naam al doet vermoeden is het park een goede plaats om olifanten te spotten. Het park is ruim 450 olifanten rijk binnen een gebied van 120.000 hectare. Grote kans dat je een olifant zult ontdekken in haar eigen natuurlijke leefomgeving. Dit is zonder meer een geweldige ervaring, hou je camera dan ook ten alle tijden in de aanslag, je weet nooit wat je pad kruist! Daarnaast zullen de kilometers van grasgroene citrusbomen eveneens een lust voor het oog zijn, met vruchten door de gehele winter en bloesem in de lente, die een heerlijke geur door de omgeving verspreid. CAMPING ADDO ELEPHANT PARK Bij het park ligt een mooi camping, iedere plaats heeft natuurlijk een braai en er is stroom en water aanwezig. Vanaf de camping loop je gemakkelijk naar de verlichte waterhole waar je in de avond of vroege ochtend nog eens kunt kijken of er dieren te spotten zijn. Ook kun je vanaf de campings een tour boeken door het park wanneer je graag met een ervaren gids op pad gaat.
Lees verder…
Het donderende geluid en zicht op de Augrabies Waterval waar het water van de Orange River van 56 meter hoogte naar beneden klettert in een 18 kilometer uitgestrekt ravijn, is in een woord overweldigend. Hier heeft het park dan ook haar naam aan te danken. Het Khoi volk noemden deze plaats Aukoeribis, wat plaats van enorm lawaai betekend. De omgeving van dit park is het beste te omschrijven als rotsachtig, bezienswaardigheden binnen het park als Moon Rock, Ararat en Echo Corner, zijn omschrijvend voor dit rotsachtige gebied. De klipspringer en kokerboom staan als silhouetten tegen de Afrikaanse lucht afgeschilderd. Het enorme park is naast haar overweldigend mooie natuur ook rijk aan een grote verscheidenheid van diersoorten, van de kleinste dieren, als vogels en reptielen tot grotere zoogdieren als de springbok, gemsbok en giraf.
Lees verder…
De Blyde River Canyon is de op twee na diepste canyon ter wereld (op de Grand Canyon in de VS en de Fish Eagle Canton in Namibie na) en strekt uit over een lengte van 20 kilometer. Blyde River Canyon is een van de grootste trekpleisters van Zuid-Afrika en kan geschaard worden onder een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden, deze bezienswaardigheid mag je dan ook niet missen! MET DE CAMPER NAAR BLYDE RIVER CANYON Blyde River Canyon loopt door de Drakensberg bergketen, een van de zeven grote bergketens in Zuid-Afrika. De horizon wordt gesierd door bergen en dalen zo ver je kijken kunt, terwijl je aan de rand staat van de 600 tot 800 meter diepe canyon welke uitstijgd boven de rivierbedding. Met name de zonsondergang zal je rillingen bezorgen door de schoonheid van de omgeving. KAMPEREN BLYDE RIVER CANYON Breng je tijdens je camperreis Zuid-Afrika een bezoek aan Blyde River Canyon, en wil je hier in de buurt kamperen? Dan heb je de keuze uit verschillende campings. Een daarvan is het Forever resorts Blydepoort. Een luxe resort, dat behalve over ruime campingplaatsen met aansluiting, ook beschikt over onder andere hotelkamers. Vanaf de camping wandel je gemakkelijk naar een prachtig uitzichtpunt over de canyon. Een heerlijk plekje overdag maar ook zeker de moeite waard om de zonsondergang te gaan bewonderen. BEZIENSWAARDIGHEDEN CAMPERREIS ZUID-AFRIKA Een rondreis met huurcamper door Zuid-Afrika is een absolute aanrader. Zo kun je hier een bezoek brengen aan een van de vele nationale parken, zoals het Kruger National Park en de Tafelberg. Ook mag een bezoek tijdens je camperreis aan Kaapstad en Johannesburg niet ontbreken.
Lees verder…
Huur je camper in Johannesburg en ontdek, voor je de natuur ingaat, deze unieke stad. CAMPERHUUR JOHANNESBURG Johannesburg is het economisch en cultureel centrum van Zuid-Afrika. Johannesburg is het best te omschrijven als een dynamische metropool, alles en iedereen is altijd in beweging. Wanneer je deze stad bezoekt tijdens je camperreis heeft het je genoeg te bieden. Van fantastische eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden, tot interessante bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en entertainment, tot uitstekende accommodaties zowel binnen als buiten de stad. De stad varieert van dure wijken met chique restaurants en winkels zoals Melville en Sandton tot armoedige wijken waar de misdaadcijfers hoog oplopen. Toen de stad in 1886 gevonden werd is het binnen drie jaar gegroeid tot de grootste stad van het land. Dit kwam doordat er goud gevonden was en iedereen naar deze stad trok om goud te vinden. BEZIENSWAARDIGHEDEN JOHANNESBURG Soweto, huur hier een fiets en bezichtig Soweto in één dag.   Apartheid Museum, een must-see wanneer je geïnteresseerd bent in het verleden van de stad.   Wondercave, een prachtige grot, leuk voor jong en oud. Je kunt natuurlijk ook verschillende safari's/natuurtochten boeken, een van de townships bezoeken, scubaduiken/snorkelen of naar het Constitution Hill, Gold Min. Hiernaast heeft deze stad een rijkdom aan musea over kunst, historie en nog veel meer. 
Lees verder…
De Kalahari is een halfwoestijn en onderdeel van de enorme zandvlakte die strekt van de Orange River naar Angola, in het westen van Namibië en het oosten van Zimbabwe. De zandmassa's zijn ontstaan door erosie van zachte steen formaties. De zandplooien worden door de wind gevormd, een beeld dat wereldberoemd is voor deze Kalahari woestijn. Een eveneens regelmatig te aanschouwen fenomeen in de Kalahari woestijn zijn de opvallende bijennesten van de weverbijen, deze immense formaties kunt u zien hangen aan de bomen. Een bezoekje aan deze woestijn is een belangrijk onderdeel voor uw reis in Botswana, gezien het feit dat de woestijn het overgrote deel van dit land bedekt. De woestijnlandschappen zijn ook absoluut de nodige foto's waard.
Lees verder…
In het oosten van Zuid-Afrika ligt de bergketen genaamd ''Drakensbergen''. Dit is een bergketen van ongeveer 1000 kilometer lang. Deze loopt van het zuidwesten naar het noordoosten. Er lopen ook enkele rivieren door dit gebergte. Dit zijn de Oranje, vaal en de Tugela. De hoogtste plek van de drakensbergen is Thabana Ntlenyana, deze is maar liefst 3482 meter hoog. Een mooie plek dus voor de bergbeklimmers onder ons. DRAKENSBERGEN MET DE CAMPER Drakensbergen is niet alleen een populaire bestemming onder de bergkbeklimmers maar ook voor de gewone toeristen. Zo kun je hier een bezoek brengen aan het Amphitheater en de Tugela Falls. Deze Tugela Falls zijn zeer bijzonder, deze is namelijk 948 meter hoog. Dit betekend dat de Tugela Falls de op een na hoogste waterval ter wereld is. Een bezoek aan het Royal National Park mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek met je huurcamper. In het Royal National Park leven meer dan 200 vogelsoorten. Vergeet niet om even langs de grotten te gaan, waar je nog verschillende tekeningen van de bosjesmannen kunt zien die in de rotsen getekend zijn. KLIMAAT DRAKENSBERGEN CAMPERREIS Reis je tussen oktober en maart naar dit gebied? Hou er dan rekening mee dat er een grote kans is op regen. Zo valt er jaarlijks rond de 1040 mm in het lagere gedeelte, en 1778 mm in de hoger gelegen gebieden. Het grootste deel, zo'n 85%, valt hiervan tussen de maanden oktober en maart. In de winter is hier ook kans op sneeuw, en is de kans groot dat de tempraturen erg laag liggen. Kijk goed naar de weersverwachting voor uw reisperiode, en stem hier je plannen op af.  
Lees verder…
Franschhoek is een klein stadje in de gemeente Stellenbosch , gelegen op ruim een uur rijden met je camper vanuit Kaapstad . In een ver verleden was de naam van deze plaats Olifantshoek (vanwege de vele Olifanten in de vallei). Doordat zich een groep Franse hugenoten vestigde in de omgeving van Olifantshoek is de naam in de loop der jaren enkele keren gewijzigd tot de naam die het stadje nu draagt, Franschhoek. FRANSCHHOEK PER CAMPER Wanneer je met je huurcamper een bezoek aan Franschhoek brengt dan zul je verschillende invloeden uit deze Franse tijd opmerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de familienamen en de namen van de wijnboerderijen die in de omgeving van Franschhoek gelegen zijn. Naast het feit dat Franschhoek over goede (van oorsprong Franse) wijnboerderijen beschikt, zijn ook enkele zeer goede restaurants in Franschhoek gevestigd. Uiteraard zijn de namen van deze restaurants in Franse stijl. CULINAIR ZUID-AFRIKA Franschhoek biedt een perfecte gelegenheid om tijdens je rondreis kennis te maken met culinair Zuid-Afrika. Parkeer je camper op een kampeerplaats, laat de braai voor wat het is die dag, en geniet van het lekkere eten en de lekkere wijnen uit het Winelands gebied .
Lees verder…
Nationaal park Golden Gate ligt tegen de grens met Lesotho, ten noorden van Drakensbergen . Het park heeft haar naam te danken aan de gouden kleur die de rotsen hebben wanneer de zon erop schijnt. Het park is 11600 hectare groot en beschikt over imposante rotsformaties. De bekendste rots van Nationaal Park Golden Gate is Brandwag rots. Deze enorme rots is een mix van de kleuren bruin, rood en goud. Dieren die je tegen kunt komen in dit park zijn gieren, ibis, gnoe, eland en de oribi. GOLDEN GATE NATIONAL PARK PER CAMPER Het Golden Gate Nationaal Park ligt ten zuiden van Johannesburg op ongeveer 3 uur rijden met je huurcamper. Wanneer je een camperreis maakt vanuit Johannesburg dan is een bezoek aan het Golden Gate Nationaal Park een prima optie. Het is ook mogelijk om te wandelen in dit prachtige nationale park.
Lees verder…
1 / 4
>