Franschhoek

Franschhoek is een klein stadje in de gemeente Stellenbosch, gelegen op ruim een uur rijden met je camper vanuit Kaapstad. In een ver verleden was de naam van deze plaats Olifantshoek (vanwege de vele Olifanten in de vallei). Doordat zich een groep Franse hugenoten vestigde in de omgeving van Olifantshoek is de naam in de loop der jaren enkele keren gewijzigd tot de naam die het stadje nu draagt, Franschhoek.

FRANSCHHOEK PER CAMPER

Wanneer je met je huurcamper een bezoek aan Franschhoek brengt dan zul je verschillende invloeden uit deze Franse tijd opmerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de familienamen en de namen van de wijnboerderijen die in de omgeving van Franschhoek gelegen zijn. Naast het feit dat Franschhoek over goede (van oorsprong Franse) wijnboerderijen beschikt, zijn ook enkele zeer goede restaurants in Franschhoek gevestigd. Uiteraard zijn de namen van deze restaurants in Franse stijl.

CULINAIR ZUID-AFRIKA

Franschhoek biedt een perfecte gelegenheid om tijdens je rondreis kennis te maken met culinair Zuid-Afrika. Parkeer je camper op een kampeerplaats, laat de braai voor wat het is die dag, en geniet van het lekkere eten en de lekkere wijnen uit het Winelands gebied.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties