Kaapstad

Reisexpert Karlijn bracht ook een bezoek aan Kaapstad, dit is haar ervaring van deze stad. 

"De kabelbaan klimt langs de Tafelberg omhoog, meer en meer zie ik van de prachtig gelegen stad onder mij. Het opvallende voelbalstadium, de heuvel, het strand en in de verte ook Robbeiland, prachtig!

BO-KAAP

Bo-kaap is een kleurige wijk in Kaapstad, die eerst bekend stond als de Maleisische buurt. Deze buurt staat bekend om haar felgekleurde huisjes. De inwoners van deze buurt komen voornamelijk uit Indonesië en andere delen van Azië. Daarnaast wonen er ook mensen uit heel Afrika. Een wandeling door deze buurt is zeker een must-do wanneer je in Kaapstad verblijft.

ROBBENEILAND

Iedereen kent natuurlijk Nelson Mandela. Ik vind de geschiedenis van Zuid-Afrika persoonlijk heel interessant en daarom was het Robbeneiland dan ook echt een hoogtepunt voor mij. Op dit eiland bevindt zich een gevangenis. In deze gevangenis werd Nelson Mandela 18 jaar vast gehouden door het apartheidsregime. Vanuit de Clock Tower in Waterfront pak ik de boot naar het Robbeneiland. Deze boot vaart dagelijks meerdere malen tussen 9.00 en 13.00 uur.
Die Afrikaanse taalmonument is een monument gewijd aan de Afrikaanse taal. Het monument is in 1975 gebouwd door het apartheidsregime en is daardoor een omstreden monument. Het monument zelf bestaat uit een aantal grijze pilaren, maar vooral de omgeving vond ik erg indrukwekkend. ik heb hier een uitzicht over prachtige groene wijnboerderijen en in de verte zie ik het Stellenbosch gebergte. 

MET DE CAMPER NAAR KAAP DE GOEDE HOOP

Kaap de goede hoop is een schiereiland en hier bevindt zich het meest zuidwestelijke puntje van het vasteland van het Afrikaanse continent. Kaap de goede hoop is bekend geworden doordat hier in de 17e eeuw veel vesting posten waren van de VOC.  De kaap dankt zijn naam dan ook aan deze tijd, hier werden de scheepslieden verzorgd en de schepen gerepareerd voordat zij verder gingen richting Azië. Tijdens mijn wandeling door het nationaal park Kaap de Goede Hoop, kom ik allerlei dieren tegen zoals struisvogels en bavianen. Vanuit het plaatsje Simons Town maak ik een wandeling naar Boulders Beach, waar ik een hele kolonie pinguïns kan bewonderen. Uiteraard blijf ik op afstand zodat de dieren geen last van mij hebben. "

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties