Kruger National Park

Het wereldwijd bekende Kruger National Park biedt een ervaring van wildleven dat tot de beste van Afrika behoort. Het park is in 1898 in het leven geroepen om het wildleven van het Zuid-Afrikaanse Lowveld te beschermen. In het totaal omvat het park ongeveer 2 miljoen hectare met de meest prachtige flora en fauna. Het park is een thuis voor een indrukwekkend aantal verschillende soorten leefvormen: 226 boomsoorten, 49 vissoorten, 34 soorten amfibieën, 114 soorten reptielen, 507 vogelsoorten en 147 soorten zoogdieren.

MET DE CAMPER DOOR KRUGER NATIONAL PARK

Daarnaast heeft de mens door de jaren heen haar sporen achtergelaten in het park - van Bushman wandschilderingen tot majestueuze archeologische opgravingplaatsen zoals Masorini en Thumlamela. Al deze schatten tesamen representeren cultuur, mens en gebeurtenissen die een rol hebben gespeeld in de rijke historie van het Kruger National Park. Samen met alle natuurlijke schatten die bewaard zijn gebleven maken zij het Kruger National Park tot wat zij vandaag de dag is. Absoluut een bezoek waar dus!

CAMPINGS IN KRUGER NATIONAL PARK

Kruger National Park beschikt over 12 hoofdkampen, hier zijn diverse accomodaties te vinden, zoals een campig, hutten, safaritenten, familiecottages, luxe guesthouses en bungalows. Er zit een verschil in de soorten campings. Zo tref je luxe campings, met zwembaden barretjes en wifi. Maar je treft hier ook zeer envoudige campings. Deze campings beschrikken vaak enkel over de basisfaciliteiten. Zo heb je hier geen full hook voorziening en ben je aangewezen op de faciliteiten in je huurcamper. 

WEETJES CAMPERREIS ZUID-AFRIKA

Het Kruger National Park beschikt over een subtropisch klimaat, dit houdt in dat de zomers zeer warm zijn met af en toe een tropische regen bui. Dit is vooral tussen oktober en maart. Tijdens de winter heerst er een aangename tempratuur en is het over het algemeen droog. Houd hier goed rekening mee bij het inpakken van je tassen.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties