Makgadikgadi Pans

De Makgadikgadi Pans zijn een aantal enorme witte zoutvlaktes, het overblijfsel van wat ooit een enorm meer was. Voorheen lag op deze plaats een meer met een oppervlakte van wel 80 000 km². Toen 10 000 jaar geleden het klimaat veranderde, begon het meer langzaam maar zeker op te drogen. Dit resulteerde in de enorme witte vlaktes die u vandaag de dag hier kunt aanschouwen.

Slechts een klein aantal van deze vlaktes valt daadwerkelijk onder het Makgadikgadi Pans National Park; de grootste zoutvlaktes ter wereld, zoals Ntwetwe Pan en Sowa Pan, zijn buiten het park gelegen. Als u gedurende het regenseizoen de Sowa Pan bezoekt heeft u de gelegenheid om een groot aantal flamingo's en andere bijzodnere watervogels te zien vanaf de Nata Bird Sanctuary in het noorden van de Sowa Pan.

Desondanks is het winter seizoen van maart tot september de beste tijd voor een bezoekje aan de Makgadikgadi Pans, dit zijn qua hitte de betere dagen. Van april tot november beginnen de antilope, wildebeest en zebra met hun migratie van de Pans in het zuidoosten naar de Boteti Rivier in het westen, een interresant natuurfenomeen om waar te nemen.

 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties