Okavango Delta

De Okavango Delta is een bezienswaardigheid in Botswana die u absoluut niet mag missen. De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse water sytemen. De delta vindt haar oorsprong in de grote regenval van oktober tot april, in de westelijke hooglanden van Angola. Vervolgens vindt de delta haar weg door Namibië en eindigt uiteindelijk in Botswana. Deze stroom van water duurt wel 9 maanden van oorsprong tot eind, door de minimale elevatie. De Okavango Delta is een bijzonder water systeem dat de uitbundige flora en fauna in de omgeving van water voorziet. Zonder deze delta zou dit gebied eveneens een droge Kalahari woestijn zijn geweest.

De Okavango Delta kan wel 16 000 vierkante kilometer groot worden gedurende de maanden van grote vloed in de delta en inkrimpen tot 9 000 vierkante kilometer tijdens het droge seizoen. Wanneer het water volop haar weg door de delta vindt, trekt het wildleven mee terug naar de lager gelegen regio's. Het uitgebreide wildleven in de omgeving van de delta is werkelijk geweldig. U zult hier veel zeldzame dieren aantreffen, zoals krokodillen, olifanten, buffalo's en nog veel meer! De beste periode om deze dieren te spotten is van mei tot oktober. Voor een mooi plaatje van de begroeiing van het gebied of vogelspotten is het regenseizoen van november tot april de beste periode voor een bezoek.

Er zijn vele manieren om het gebied te bezichtigen; zo kunt u deelnemen aan een begeleide kano reis, u kunt met een 4x4 wildleven gaan spotten, u kunt deelnemen aan safari's, u kunt het park bezichtigen per helikopter en ga zo maar door. De mogelijkheden voor het bezichtingen van de Okavango Delta zijn eindeloos en allen leuk en ondernemend.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties