Aletschgletsjer

Met zijn 23,6 km lengte is de Aletschgletsjer de langste gletsjer van de Alpen. Een prachtige gletsjer die van bovenaf iets weg heeft van een autoweg. 

Het gebied rondom de gletsjer, de “Jungfrau-Aletsch” arena, staat sinds 2001 tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Door de opwarming van de aarde smelt de gletsjer langzaam en doordat wij er zelf meerdere malen geweest zijn de afgelopen veertig jaar, kunnen we het verschil zelf ook al goed herkennen, vooral op de foto’s. 

UITKIJKPUNTEN 

Er zijn verschillende uitkijkpunten te bezoeken, die ieder een ander uniek uitzicht geven op de gletsjer. Onze favoriete punten zijn die vanaf de Eggishorn of de Bettmerhorn, vanwaar je uitkijkt over de ‘bocht’, waarbij je vervolgens bijna de gehele gletsjer kunt zien maar ook de bergen en de ijsmassa eromheen. 

Om de gletsjer te kunnen bezichtigen kun je het beste de camper parkeren in het dal, bijvoorbeeld in Mörel of in Fiesch. Vanaf hier ga je met de kabelbaan omhoog naar respectievelijk de Riederalp of de Belalp. Zowel Belalp als Riederalp is een autovrij dorp. 

De eerste kabelbaan vanuit Mörel komt bij Hohfluh uit. Vanaf hier kun je ook nog een tweede kabelbaan nemen, naar Moosfluh.

Geniet van het geweldige panoramische uitzicht over de gletsjer en wandel door de prachtige bergenweides van het Aletschwalt. Idylissche plekjes als de Blausee en de Bettmersee zijn echte pareltjes en laten je zeker extra genieten tijdens de wandeling.

BIJZONDERE EXCURSIE

Een bijzondere manier om nog dichterbij de gletsjer te komen is het maken van een heuse gletsjerwandeling. Een unieke tocht die al ondernomen kan worden met kinderen vanaf 6 jaar. Onder begeleiding van een gids loop je naar de gletsjertong en kun je van dichtbij de gletsjer bewonderen. Een indrukwekkende excursie tijdens de camperreis die je nooit meer zult vergeten. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties