Bern

Zwitserland geeft de voorkeur aan de benaming ‘bondsstad’ i.p.v. hoofdstad en dat is exact wat Bern is voor Zwitserland. Hier is het politieke centrum gevestigd voor de federale regering. Bern is geen grote stad, maar zeker wel de moeite van een bezoek waard tijdens een camperreis. Een geweldig goed bewaard gebleven historisch centrum, maar tevens een gezellig en bruisend gedeelte met veel festivals en een hip nachtleven. In Bern kan het allebei perfect samen gaan. 

Bern ligt in het noordwesten van Zwitserland, in het gelijknamige kanton, aan de rivier de Aare. Het symbool van de stad is een beer en het dier zie je dus overal ook terugkomen, op uithangborden, vlaggen, naamborden en op het stadswapen. In 1224 schoot de stichter van de stad Bern, Berthold V, tijdens de jacht een beer en de legende gaat dat de stad op die plaats gebouwd is. De naam Bern is dan ook afgeleid van ‘Bär’, het Duits woord voor beer. 

Eén van de leukste attracties van Bern is tegenwoordig nog altijd de “Bärengräben”, de berenkuil. 

OUDE STADSKERN

Het oude stadsgedeelte van Bern is erg populair bij de meeste toeristen en staat op de lijst van UNESCO-wereldcultuurgoederen. Overal in dit stadsdeel heerst een heuse middeleeuwse sfeer en dat geeft Bern een uniek karakter. Mooie sfeervolle straten met oude panden die prachtig versierd worden met vlaggen, uithangborden en bloemen. 

KAMPEREN MET DE CAMPER BIJ BERN

Een goede camping in de omgeving van Bern is Campingplatz Eichholz. Een mooi, ruim opgezette camping met goede faciliteiten en een ideale verbinding, per trein, naar Bern. Ter plaatse krijg je een code voor korting op de treinkaartjes. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties