Creux du Van

Een heus natuurspektakel kun je tijdens de camperreis bewonderen bij Creux du Van. Deze door gletsjererosie uitgesleten vallei is werkelijk prachtig. 

Dit natuurlijke keteldal ligt op de grens tussen de kantons Waadt (Vaud) en Neuenburg. 

Zo’n 200 miljoen jaar geleden begon het ontstaan door de beekjes die vanuit de gletsjers het dal in stroomden. Het adembenemende dal bestaat uit kalkafzettingen van een zee die nog stamt uit de oertijd en dit geeft ons een mooi zicht op de geologie van de Jura. 

ROTSWANDEN

De loodrechte rotswanden zijn zo’n 160 meter hoog en omringen het keteldal, dat bijna 4 kilometer lang en 1 kilometer breed is. 

Het natuurlijke amfitheater met enorme rotswanden loopt in een U-vorm. Tijdens de spectaculaire wandeling kijk je naar beneden de diepte in. Je kunt langs de gehele rotswand lopen en omdat er nergens hekken of afzettingen zijn is het een extra spannende wandeltocht. 

FONTAINE FROIDE

Midden in het natuurlijke keteldal ontspringt ook een bron, de Fontaine Froide. Wanneer je de wandeling maakt langs de rand van het amfitheater kom je helemaal beneden de frisse bron tegen. Bijzonder aan deze bron is de ijskoude temperatuur. Het gehele jaar door komt de temperatuur niet boven de vier graden uit.

ONGEREPTE NATUUR

In het ongerepte natuurlandschap in de omgeving van Creux du Van leven veel wilde dieren. Let dus goed op tijdens de wandeling, want misschien spot je wel een gems en steenbok of zelfs een lynx. De wilde dieren wonen hier in een beschermd en ruim 25 vierkante kilometer groot reservaat. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties