Furkapas

Tijdens een camperreis door Zwitserland kun je met de huurcamper, net als James Bond in 1964 in de derde film Goldfinger, over een spectaculaire bergpas genieten van een adembenemend uitzicht. 

De verbluffende Furkapas verbindt de kantons Wallis en Uri met elkaar en ligt op zo’n 2430 meter hoogte. De pas maakt deel uit van de prachtige drie-passen-tocht over de Furka, Grimsel en Susten passen. Het gemiddelde stijgingspercentage van de Furkapas is ongeveer 10%.

Bij het historische Belvédère Hotel kun je de camper parkeren en genieten van het spectaculaire panorama uitzicht. 

RHONEGLETSJER

Via de souvenirwinkel kun je, tegen betaling, over een speciaal wandelpad naar de Rhônegletsjer lopen. Het uitzicht op de gletsjer en het Rhônedal is hier subliem! Via speciaal aangelegde steigerplanken loop je naar de ingang van de Rhônegletsjer. Je loopt een stukje de gletsjer in, naar de ijskelder en dat is ontzettend indrukwekkend, de wetenschap dat je hier daadwerkelijk ín de gletsjer loopt, is geweldig. Het smeltwater druppelt hier naar beneden en een jas of trui is zeker aan te raden. Zelf zijn we al meerdere malen bij deze gletsjer geweest en over de verschillende decennia is de gletsjer echt enorm gekrompen. De verandering van het klimaat is hier dus ook goed zichtbaar. 

Met de camper maak je een indrukwekkende rit over de wegen die met haarspeldbochten, steile afgronden, eindeloze uitzichten en smalle wegen werkelijk superavontuurlijk zal zijn.

BESTE SEIZOEN MET DE CAMPER

De Furkapas is meestal tussen mei en oktober geopend, vanwege de weersomstandigheden.
Bekijk altijd even de weersvoorspelling, voordat je met de camper op pad gaat, over deze legendarische pas. 

Het beste seizoen om de furkapas met de camper te berijden en de omgeving te bezoeken is veelal het begin van de zomer. Er kan zeker nog sneeuw aanwezig op de bergtoppen, wat voor een prachtig beeld zorgt, maar de dagen zijn vaak lekker zonnig en de wegen dus volledig sneeuwvrij. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties