Het meer van Geneve

Gelegen op de grens van Zwitserland en Frankrijk ligt het meer van Genève. Het meer heeft een oppervlakte van zo’n 580 km2 en is daarmee één van de grootste meren in het westen van Europa. Omdat het meer in een tweetalig gebied gelegen is kent het een Duitse benaming, Genfersee, en een Franse benaming, Lac de Genève. 

Het meer wordt omringd door een prachtige omgeving met de Chablaise Alpen aan de zuidkant en de Berner Alpen aan de oostkant. De rivier de Rhône loopt door beiden Alpengebieden. Vanuit de Rhônegletsjer stroomt deze door naar het meer van Genève.

GENEVE

De historische stad Genève staat bekend vanwege een prachtig doolhof aan eeuwenoude straten, pleinen en middeleeuwse gebouwen. De stad bruist werkelijk van de cultuur.

Al wandelend langs de mooie Promenade du Lac geniet je van het uitzicht op het meer. Hier kun je tevens genieten van de vooral Franse keuken, in de sfeervolle restaurants, aan het meer.

De ruim 140 meter hoge waterfontein, de Jet d’Eau, is een belangrijk herkenningspunt van Genève en is inmiddels zelfs een icoon en embleem van de stad geworden. Met een enorme kracht pompen de motoren ruim 500 liter per seconde de lucht in.

Na Zürich is Genève de tweede stad van Zwitserland en een bezoekje meer dan waard tijdens een camperreis door Zwitserland

OMLIGGENDE DORPJES ONTDEKKEN MET DE CAMPER

Rondom het meer van Genève liggen verschillende dorpjes en stadjes, zoals Montreux, Lausanne en Villeneuve. Een leuke manier om het meer verder te verkennen is het maken van een rondvaart met een passagiersboot. Ben je op zoek naar wat meer activiteit? Wat dacht je van wakeboardem, waterskiën, windsurfen, zeilen, duiken of roeien? Elke dag in de zomer zijn er ontelbaar veel watersporters actief op het meer.

KAMPEREN LANGS HET MEER VAN GENEVE

Tijdens een rondreis met de huurcamper kun je rondom het meer van Genève veel geschikte campings vinden. De meeste hebben vaak een grasterrein en zijn vlak, met mooie ruime plaatsen. 
Er is bijna niets mooier dan vanaf je camperdeur uitzicht op het water te hebben, waarachter de Franse Alpen opdoemen. 

De voorzieningen en faciliteiten zijn hier vaak van goede kwaliteit. 

Omdat er niet veel campings zijn is het te adviseren om vooraf een plaatsje te reserveren, vooral in het hoogseizoen. 

Lekker optimaal genieten aan het water met de camper kun je dus perfect hier aan het meer van Genève. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties