Lotschental

Het schitterende Lötschental is een ongerept dal en ooit door gletsjererosie ontstaan. Het dal wordt afgesloten door de Lötschenfirn en het staat vooral bekend om de prachtige natuur. Uitgestrekte lariksbossen, bergweiden, kleine bergmeertjes met helderblauw water en fleurende bloemen zorgen ervoor dat de vele wandelpaden werkelijk fantastisch zijn. Vooral het achterste deel, rond de Fafleralp, is erg idyllisch gelegen en nodigt uit tot het maken van een mooie wandeling in dit grandioze berglandschap. Met de camper kun je kamperen in het dal van Fafleralp. 

DE LOTSCHENTALER HOHENWEG

De Lötschentaler Höhenweg is een mooie wandeling van zo’n 4 tot 5 uur, met een stijging van 600 meter en door het niveau ‘lichte wandeling’ voor vrijwel iedereen toegankelijk. De route is het schitterendst vanaf Blatten naar Lauchernalp. Vanaf de verschillende gletsjers klateren de indrukwekkende wilde bergbeken. 

De schitterende blauwe meertjes, de grimmige houten maskers en de houten huizen, schuurtjes en stallen zijn kenmerkend voor deze authentieke streek. 

Voor wie liever een rondje wandelt vanaf de camping is de wandelroute vanaf Fafleralp een goede suggestie. Je laat de camper staan op de camping of de nabij gelegen parkeerplaats en loopt vanaf hier richting het dal. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de hoge bergtoppen en de gletsjers. De wandeling loopt naar de ‘Gletschertor’, de ‘poort’ in de Langgletsjer waaruit de rivier de Lonza ontspringt. 

GEWELDIGE FLORA EN FAUNA

In dit gebied leven veel alpenmarmotten, raven en alpenklauwen. Maar ook steenarenden en gemzen kunnen hier gespot worden. Ook bloeien hier diverse planten en bloemen. De hellingen zijn begroeid met alpenklaver, arnica, maar ook verschillende bessoorten. 

Sinds 2001 is het Lötschental opgenomen in de lijst van de UNESCO Werelderfgoederen. Niet voor niets, want het is er prachtig. Diverse vondsten laten zien dat het gebied al vele eeuwen door reizigers gevonden is. Uit onderzoek is gebleken dat de Lötschenpas een belangrijke verbinding was tussen het kanton Wallis en het kanton Berner Oberland.

Tijdens een camperreis adviseren we je om zeker twee volle dagen in deze adembenemende omgeving door te brengen. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties