Luzern

In het midden van Zwitserland kun je een bezoek brengen aan één van de mooiste steden van het land, Luzern. Aan de oevers van het glinsterende Vierwoudstrekenmeer ligt Luzern op een indrukwekkende unieke locatie, omringd door de Zwitserse Alpen, de bergen Pilatus en Riga.

OVERDEKTE KAPELBRUG

Luzern wordt ook wel ooit de ‘toeristische hoofdstad’ van Zwitserland genoemd. Al vele eeuwen brengen toeristen een bezoek aan de stad, waaronder ook bekende reizigers zoals Queen Victoria en Mark Twain. Zij bezochten de overdekte middeleeuwse kapelbrug met de beschilderde panelen. Breng tijdens de camperreis zeker een bezoek aan één van de oudste overdekte houten bruggen van Europa. De brug verbindt het oude deel van de stad met het nieuwere gedeelte. 

Ook een bezoek aan de middeleeuwse stadsmuur, de Museggmauer, mag niet ontbreken. De brug is vrijwel geheel in originele staat bewaard gebleven. 

Maar er is niet alleen ruimte voor traditie in Luzern, ook op het gebied van innovatie staat de stad vooraan. Het futuristische Kultur-und-Kongresszentrum van de stad, het KKL, staat symbool voor ‘Festivalstad Luzern’ en het gehele jaar door vinden er verschillende culturele festivals en congressen plaats.

TRANSPORTMUSEUM

Een bijzondere attractie om tijdens de camperreis te bezoeken is het Zwitsers Transportmuseum, met bijna 1 miljoen bezoekers per jaar, het drukst bezochte museum van Zwitserland. Het museum neemt je mee door de interessante wereld van de transport in het land, over de weg, over het spoor, over het water en door de lucht. 

In het museum kun je de eerste diesel locomotief van Zwitserland bekijken, evenals oude onderzeeboten, maar ook futuristische ruimtestations. 

Vooral met kinderen is dit museum een echte aanrader tijdens een bezoek aan Luzern.
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties