Neuchâtel

De charmante stad Neuchâtel ligt aan de oevers van het Meer van Neuchâtel en kent een rijke geschiedenis en cultuur, met veel musea, prachtige historische gebouwen en kunstgalerijen. Maar de stad is zeker niet alleen kenmerkend door de geschiedenis het is ook een levendige universiteitsstad met een actieve studentenbevolking. 

HET MEER VAN NEUCHÂTEL

De stad is gelegen aan het gelijknamige meer en de omgeving is erg schilderachtig met zowel traditionele en karakteristieke plekken, maar kent tevens zeker ook een stedelijk landschap. 

Het meer nodigt de camperreizigers zeker uit tot ontspanning op één van de mooi gelegen campings, direct aan het meer gelegen. Het uitzicht is er schitterend en zeker bij de weerspiegeling van de ondergaande zon zorgt het voor een fabelachtig tafereel. 

Aan het meer kun je, over een afstand van ongeveer 15 kilometer, leuke gezellige picknickplaatsen vinden. Maar ook verschillende wandelpaden, mountainbikeroutes en zelfs uitgestippelde joggingroutes zijn er te vinden. 

MIDDELEEUWS CENTRUM VAN NEUCHÂTEL

Neuchâtel heeft een zeer mooi middeleeuws centrum met veel historische gebouwen. Struin door de schilderachtige straatjes en geniet van de architectuur in de stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het Romeinse kasteel, wat uitkijkt over het centrum en bovendien echt symbool staat voor de stad?

Maar ook een bezoek aan het kunst- en geschiedenismuseum van Neuchâtel is de moeite zeker waard tijdens de camperreis. 
Als persoonlijke tip kunnen we het Laténium Museum zeker ook adviseren, dat een rijke verzameling van archeologische vondsten toont. 

CREUX DU VAN

Op een klein half uurtje rijden met de camper ligt het schitterende en unieke natuurlijke amfitheather van Creux du Van. Een bezoek aan het nabijgelegen natuurspektakel is met de camper erg goed te combineren, wanneer je in de omgeving van Neuchâtel verblijft. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties