Rheinfall

In het noorden van Zwisterland ligt nabij Neuhausen en Schaffhausen de grootste waterval van Europa: de Rheinfall. De Rijn stort zich maar liefst 23 meter naar beneden over een breedte van 150 meter. 

SPECTACULAIR RHEINFALL

Wanneer je de camper parkeert en een korte wandeling maakt zie je de waterval al snel in zijn volle glorie. Het gebulder en gedonder van de enorme watermassa is erg spectaculair en onbeschrijfelijk intens. Het watergeweld is werkelijk adembenemend. 

De beste reistijd om de waterval te bezoeken zijn de maanden mei en juni, omdat de hoeveelheid water, vanwege de smelting door de warmte, in deze periode het grootst is. Er stroomt dan ruim 600 kubieke meter water per seconde over de rotsen in het midden van de Rijn.

BOOTTOCHT

In het midden van de watermassa steekt een puntige rots omhoog, de Rheinfallfelsen. Je kunt de rots beklimmen via een wandelpad omhoog, naar de top, zodat je een geweldig uitzicht hebt over de waterval. Om hier te komen maak je een boottocht. In de omgeving van de Rheinfall zijn een viertal boottochten mogelijk. Allen hebben een kleurcode gekregen. 

De rode boot brengt je in een paar minuten naar de overzijde en betreft meer een soort veerpont. De blauwe boot maakt een rondvaart van ca. 15 minuten. De gele boot brengt je naar het middelpunt en vanaf hier kun je dus de imposante Rheinfallfelsenrots bezoeken in ca. 30 minuten. De roze boot maakt een uitgebreide rondvaart over de Rijn van ongeveer een half uur. 
Kies jij voor blauw, rood, geel of roze?

SCHLOSS LAUFEN

Statig gelegen torent het kasteel hoog boven de Rheinfall uit. De onstuimige waterkracht raast door, aan de voet van Schloss Laufen, een erfgoedsite met veel betekenis voor Zwitserland.
Tijdens een bezoek aan de Rheinfall kunnen we je zeker adviseren om ook het kasteel te bezichtigen en vooral bij een mooie zonnige en heldere dag heb je een geweldig uitzicht op de waterval. 

SCHAFFHAUSEN

Het stadje Staffhausen ademt een middeleeuwse sfeer uit en is autovrij. Aan de rand van de stad kun je de camper goed parkeren en vervolgens wandel je door gezellige straatjes naar de verschillende trekpleisters zoals het symbool van de stad, de Munot burcht. Al van ver is de burcht goed zichtbaar. 

Vanuit Schaffhausen komt de Rijn iets verderop uit in de Bodensee, een indrukwekkend en uniek meer dat op zowel Zwitsers, Duits als Oostenrijks grondgebied ligt. 

Vlakbij Schauffhausen ligt ook het Naturpark Schaffhausen, een perfecte bestemming voor een heerlijke wandeling tijdens je camperreis. 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties