Saint-Ursanne

Vlakbij de Franse grens, aan de oevers van de Doubs, ligt het middeleeuwse dorpje Saint-Ursanne. Dit authentieke dorp herbergt vele verborgen schatten en juweeltjes en het is één van de best bewaarde middeleeuwse dorpen van Zwitserland

SAINT-JEAN NÉPOMUCENE-BRUG

Samen met de drie poorten vormt de Saint-Jean Népomucène-brug de enige toegang tot het oude dorpje, ook wel ‘de parel van de Jura’ genoemd. 

HISTORISCH ERFGOED

Saint-Ursanne heeft verschillende prachtige oude gebouwen die je kunt bezoeken tijdens de camperreis, waaronder de kapittelkerk, de Doubsburg en het klooster uit de 12e en 13e eeuw. 

Volgens de legende werd het schilderachtige dorpje gesticht door een Ierse monnik Ursicinus, die zelf op een afgelegen plek als kluizenaar leefde. Via een trap kun je de kluizenaarswoning in een grot bewonderen. 

VISSEN

In de rivier de Doubs kan er gevist worden op de beste beekforellen. Vanaf de camping aan de rand van het dorp kun je dus ook heel goed naar de rivier wandelen en een vrije middag vissen in de Doubs. Maar het groene landschap in de omgeving van het dorp is tevens erg geliefd bij zowel kano- als kajakvaarders. Ook voor wandelliefhebbers is de omgeving van Saint-Ursanne een ideale bestemming. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties