Zurich

Begin de camperreis in Zürich: op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Amsterdam sta je in de moderne stad, gelegen in het noorden van Zwitserland. De stad staat bij veel toeristen in eerste instantie niet bekend vanwege de gebouwen of historie, maar vanwege haar inwoners: zij zouden namelijk de gelukkigste mensen ter wereld zijn. De stad kent de hoogste levensstandaard van de wereld en daardoor is deze stad tevens één van ’s werelds belangrijkste financiële centra. En dat merk je overal in de mooie oude stad. Het is er brandschoon en de historische gebouwen zijn geweldig goed onderhouden. Men koestert het verleden, is er erg trots op en dat is te zien wanneer je rondloopt door de oude binnenstad. Tussen de Zürichsee en de twee rivieren de Sihl en de Limmat ligt de grootste stad van Zwitserland echt te stralen. 

OUDE BINNENSTAD

De oude binnenstad zit vol historie en de prachtige pastel gekleurde gebouwen zijn werkelijk adembenemend. Slenter door de mooie straatjes met de winkeltjes en restaurants in de oude panden, met de klassieke uithangborden. De Altstadt van Zürich leent zich perfect voor een wandeling. Dit stadsdeel wordt ook wel ‘Dörfli’ genoemd door de lokale bevolking. 

Met de besneeuwde bergtoppen van de Zwitserse Alpen op de achtergrond kun je heerlijk genieten van een traditionele raclette op een terras aan de rivier met zijn oude bruggetjes en vele zwanen. Dat is natuurlijk echt genieten tijdens je camperreis.

Met meer dan 50 musea, ruim 95 kunstgalerieën, maar ook vele prachtige middeleeuwse panden en kerken is er alle gelegenheid om de kunstwereld en cultuur te bewonderen, tijdens een bezoek aan Zürich. 

GROSSMUNSTER KERK

Een herkenbaar symbool van de stad is de Grossmünster kerk, aan de oevers van de rivier de Limmat. Deze kerk staat zelfs bekend als één van de belangrijkste kerken van Zwitserland. Via 180 traptreden bereik je de top van de Karelstoren vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad. Op heldere dagen kun je de toppen van de Alpen in de verte ook goed zien liggen.  

Een andere manier om te genieten van het mooie uitzicht over de stad is het nemen van tram S10 naar de Uetliberg. Vanaf de top van deze berg heb je magnifiek uitzicht over de binnenstad en de omringende wijken. Op feestdagen die traditioneel afgesloten worden met vuurwerk, zoals de nationale feestdag van 1 augustus of Oud&Nieuw, kun je vanaf hier echt uniek het vuurwerk boven de stad zien knallen. 

BAHNHOFSTRASSE

Het oude treinstation van Zürich dateert uit 1871 en is niet alleen populair bij de toeristen, maar ook bij de lokale bevolking. Onder het station is een groot winkelcentrum gevestigd. 

Hier kun je vaak net iets beter gaan shoppen dan aan de Bahnhofstrasse: een van de duurste winkelstraten ter wereld, met topmerken als Cartier, Louis Vuitton, Prada en Gucci. 

De hoofdstraat van Zürich doorkruist het centrum en is zo’n 1,5 km lang. 

GENIETEN VAN DE ZWITSERSE KEUKEN TIJDENS DE CAMPERREIS

Heerlijk eten en lekker genieten van de Zwitserse keuken kan bijna nergens beter dan in Zürich. Een keuken die gevarieerd is met invloeden uit zowel de Franse, Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse keuken. Er zijn ontelbaar veel restaurants te vinden in de stad en de meeste koks maken gebruik van lokale goederen. De prijs van het eten en drinken ligt natuurlijk wel flink hoger dan de prijs die we gewend zijn in Nederland, maar door de hoge kwaliteit vergeet je dat gelukkig snel. De meest beroemde traditionele Zwitserse gerechten zijn de raclette kaasfondue, aardappel rösti, Zwitserse chocolade en de Birchermuesli. Gegarandeerd genieten dus, in een van de sfeervolle restaurants in Zürich. 

FONTEINEN

Met ruim 1200 fonteinen in de stad heeft Zürich de meeste fonteinen ter wereld. Het bekendst is de pioniersfontein bij het centraal station. Deze fontein werd in 1889 gebouwd en op de fontein staat Alfred Escher, een oude spoorwegpionier.

Een ideale manier om je als Nederlander te verplaatsen in de stad is natuurlijk per fiets. Via het Züri Rollt project kun je gratis een fiets huren op verschillende locaties in de stad. Een leuke manier om de stad verder te verkennen tijdens de camperreis.

KAMPEREN MET DE CAMPER BIJ ZURICH 

Bij een bezoek aan een (grote) stad is een goede verbinding vaak echt een pré. Aan het Züricher Meer ligt een goede camping, als uitvalbasis voor een bezoek aan Zürich. Camping Fischers Fritz is een druk bezochte camping met goede faciliteiten. Vanaf de camping kun je met een buslijn naar het centrum reizen. Wanneer je langs het meer wandelt ben je in een uur in het stadscentrum en kun je bovendien genieten van het uitzicht. 
 

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties