Zwitserse Nationale Park

In het kanton Graubünden ligt het oudste park van de Alpen, het Zwitserse Nationale Park, in het Duits ook wel het Schweizerischer Nationalpark genoemd. In 1914 werd het relatief onbekende prachtige park opgericht en juist daarin ligt zijn grootste charme. Het is er zelden heel erg druk en dat maakt een bezoek tijdens de camperreis echt de moeite waard.

WANDELPADEN SCHWEIZERISCHER NATIONALPARK

Het park is meer dan 170 km2 groot en kent bijna 80 km aan aangelegde wandelpaden. Tijdens de vele wandelingen kun je niet alleen optimaal genieten van het uitzicht op de bergen en de gletsjers, maar ook zijn er veel wilde dieren te spotten zoals gemzen, steenbokken en edelherten. Er zijn maar liefst 21 wandelroutes in het park beschikbaar.
De flora en fauna probeert men in het park erg goed te beschermen. Het is dan ook ten strengste verboden om de wandelpaden te verlaten. 
Vanwege de hogere ligging kan er op sommige wandelingen tot ongeveer eind juni nog sneeuw liggen. 

PER CAMPER DOOR HET ZWITSERSE NATIONALE PARK

Niet alleen te voet is het park goed te bezichtigen. Ook met de camper kun je het park voor een deel goed bewonderen. Via de Ofenpass, die dwars door het park loopt, kun je een prachtige route rijden. Van Val Müstair naar Engadin loopt een groot deel van de pas, via de westelijke zijde, door het Zwitserse Nationale Park. 
De pas kronkelt mooi door het bergdal met zijn rijke bossen tot aan de boomgrens boven op het hoogstgelegen punt. Je kunt verschillende stops maken op de route, vanwaar je diverse wandelingen kunt maken. Op de parkeerplaatsen en uitkijkpunten heb je een geweldig uitzicht over het gebied en het nationaalpark. 

NATUURLIJKE BRONNEN

Op verschillende plaatsen in het park kom je natuurlijke bronnen tegen, zoals de Sotsass-, Vi- en Sfondrazbron. Alle bronnen hebben een unieke samenstelling, waarbij de gehaltes van bijvoorbeeld calcium, ijzer, magnesium en andere mineralen van elkaar kunnen verschillen en dat zorgt heel bijzonder voor een eigen smaak. 
Op veel pleintjes in de dorpjes zie je kraantjes met het verse en koele bronwater. Vooral in het plaatsje Scuol kun je overal de unieke smaken proeven. Zo kun je zelf goed het verschil merken wanneer er veel of weinig ijzer in het water zit.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties