Sedona

Sedona volgens reisexpert Susanne: Mijn camperreis door Zuidwest-Amerika begon ik in Phoenix. Vanuit Phoenix rijd je via State Route 87 in ongeveer drie á vier uur richting het plaatsje Sedona. Het is een prachtige route langs onder andere Payson. Sedona is een betoverende plek. Een gezellige charmant en schilderachtig kunstenaarsstadje, omgeven door prachtige rode rotsen. Ten westen van Sedona ligt Red Rock State Park en ten noorden ligt Slide Rock State Park met net daarboven Oak Creek Canyon. De Native Americans geloven dat er in deze regio aardse energiestralen stromen en dat de rotsen een genezende kracht hebben. Of dat echt zo is? Bepaal het voor jezelf tijdens een wandeling naar één of meerdere van deze 'Vortex' plekken.
 

HIGHLIGHTS IN SEDONA EN OMGEVING

In Sedona zijn verschillende restaurants, barretjes maar ook enkele bierbrouwerijen. Tevens vind je er een visitor center om je te laten informeren wat er in de omgeving zoal te zien is en wat je kunt bezoeken tijdens je camperreis. Een van de meest bekende rotsformaties in de omgeving van Sedona is Cathedral Rock. Deze bestaat uit torenhoge rode rotsen, het beste uitzicht op dit natuurschoon heb je vanuit Red Rock Crossing. Het beste is om een bezoek te plannen bij zonsondergang. Dan krijgen de rotsen een soort lichtgevende gloed en de weerspiegeling hiervan is dan te zien in de Oak Creek. 

De meest bijzondere plek nabij Sedona is misschien wel de Chapel of the Holy Cross. De kapel is gebouwd op een van de mesa's en de rechte lijnen van de kapel met glas vormen een bijzonder contrast met al het natuurschoon in de omgeving. 

SEDONA'S SECRET 7

Sommige geheimen zijn te mooi om voor jezelf te houden en dat is waarom Sedona de Sedona's Secret 7 heeft gelanceerd. Hiermee ontdek je de minder bekende plaatsen in Red Rock Country. De zeven categorieën zijn wandelen, fietsen, uitzichten, picknicks, sterren kijken, kunst & cultuur en de inheemse bevolking. In deze categorieën krijg je bijna 50 tips die je verblijf aan Sedona nóg leuker maken.

SLIDE ROCK STATE PARK

Slide Rock State Park ontleent zijn naam aan de natuurlijke glijbanen die ontstaan door het stromende water van de Oak Creek. In de zomermaanden maar ook zeker in de maanden voor en na de zomer een heerlijke plek voor waterpret. Vooral voor kinderen maar ook voor volwassenen is het heerlijk om in het frisse water uit de Oak Creek verkoeling te zoeken.

DUURZAAM OP REIS IN SEDONA 

In Sedona vinden ze het belangrijk de prachtige natuur net zo mooi te houden voor de generaties na ons en daarom hebben zij de Sedona Cares Pledge ontwikkeld. Hierin geef je aan dat jij ook je steentje bijdraagt om Sedona mooi te houden voor iedereen na jou.

SEDONA TIJDENS JE CAMPERREIS

Met de camper overnachten in Sedona of omgeving? Dat kan! Er is voldoende keuze aan campings in en nabij Sedona en de staatsparken. Een camping middenin de stad zelf is Rancho Sedona RV Park. Deze camping biedt verschillende faciliteiten is gelegen op loopafstand van de winkels, restaurants en barretjes in het centrum. Wanneer je op deze camping staat kleuren de rode rotsen om je heen tijdens de zonsondergang op en dit resulteert in een magisch uitzicht. Tevens heb je vanaf deze camping toegang tot Oak Creek. Hier kun je tijdens erg warme dagen lekker even je voeten dompelen om een beetje verfrissing op te doen. Mocht je liever echt middenin de natuur willen overnachten met je camper? Ook dat is mogelijk. Overnacht dan op de Pine Flat Campground of Cave Spring Campground, beide gelegen in Oak Creek Canyon.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties