5 tips kamperen met een camper in de usa of canada

5 tips kamperen met een camper in de usa of canada

Door Ashley Lewis op 9 februari 2021

Je wilt een camperreis door Amerika of Canada maken en vraagt je af: hoe zit dat met de overnachtingen? Moet ik op campings slapen of mag ik vrij kamperen? Hoe zijn de campings en waar moet ik op letten? In deze blog geven we je 5 tips en beantwoorden we meteen een aantal veelgestelde vragen!  

#1 Kies voor een mix tussen slapen in de natuurparken en daarbuiten

In Amerika en Canada heb je, grofweg, de keuze uit campings in de natuur (natuurcampings) en de grotere ‘commerciële’ campings (privécampings). Natuurcampings liggen in de nationale parken of de provinciale parken, hier zijn de voorzieningen vaak erg eenvoudig, maar daar staat tegenover dat de ligging prachtig is. Midden in de natuur, in het bos, aan de rand van een meer, tussen de bergen… wat heb je nog meer nodig dan dat? De campings in de grotere parken hebben soms een stopplek van een shuttlebus vlakbij, zodat je het park per gratis shuttle of te voet kunt verkennen. Ideaal! De privécampings liggen buiten de nationale parken en staatsparken, soms in de stad, soms vlakbij een bekende bezienswaardigheid, en bieden vaak veel voorzieningen aan. Denk aan een campingwinkel, wasmachines en misschien een zwembad.

Wat ook handig is om te weten is dat in Amerika en Canada het niet mogelijk is om overal wild te kamperen, de regels voor wildkamperen verschillen per staat. Wildkamperen wordt ook wel ‘boondocking’ of ‘dry camping’ genoemd. Alhoewel ‘dry camping’ ook gezien kan worden als kamperen op een camping zonder full hookup, hierover later meer. Het is in ieder geval belangrijk dat je op de hoogte bent van de wetten die gelden in de staat waarin je op dat moment wilt overnachten met je camper. Wil je niet altijd overnachten op een camping en zoek je een ander soort overnachtingsplek, bij mensen thuis op het erf bijvoorbeeld? Klik hier voor meer info!

De meeste mensen kiezen ervoor om af te wisselen tussen slapen in natuurparken en op privécampings. Af en toe even de was kunnen doen of zwemmen op de camping is fijn, maar het overnachten op die mooie plekjes in de natuurparken maakt een camperreis écht bijzonder.

 

# 2 Verdiep je in wel of niet reserveren van campings


Is het verder verstandig om juist wel of niet je campingplaats van tevoren reserveren? Het antwoord hierop hangt geheel af van de tijd van het jaar en de locatie. Meer over het wel of niet boeken van campings per regio in Amerika en Canada, vind je hier! 

 

#3 We leren je wat camping “taal”

 

Full hookup, limited hookup, pull-thru, back-in... zegt het je allemaal niets? Niet gevreesd! Hierbij een uitleg: Elke campingplek heeft andere voorzieningen beschikbaar voor je camper, en zo ook verschillende aansluit (hookup) mogelijkheden. Een full-hookup betekent dat je op de campingplek gebruik kunt maken van stroom, water en een aansluiting op de riolering (dump), Een limited hookup betekent dat je op de campingplek alleen gebruik kunt maken van de elektriciteit en het water.

De elektriciteit is nodig om in de camper gebruik te kunnen maken van de stopcontacten, de airco en de magnetron. Het kan zijn dat er in de camper een generator aanwezig is, hiermee kun je zonder aansluiting toch gebruik maken van de stroom. Een generator mag je vaak op gezette tijden gebruiken en niet daarbuiten, vanwege geluid- en stankoverlast. Op campings waar geen dumpplek bij de campingplekken is, is normaal gesproken wél een algemeen dumpstation aanwezig, waar je het verse water kunt bijvullen en de vuilwatertanks kunt dumpen.

Een pull-thru site kan handig zijn, als je nog wat onzeker bent over het inparkeren. Je kunt er bij deze campingplekken namelijk aan de ene kant in rijden en aan de andere kant weer uit rijden. Een back-in site is een campingplek waar je achteruit in moet parkeren. Let ook altijd goed op de grootte van de campingplek en de grootte van je camper, als je vooraf een campingplek boekt.


#4 Ampère kiezen 


Bij boeking moet je bij een camping aangeven welke hoeveelheid ampère je nodig hebt voor je elektriciteitsaansluiting. Als je tijdens je camperreis in Amerika of Canada op een camping staat met hookup, dan is het laagste aantal ampère (30) voldoende. Hiermee kun je gewoon je telefoon opladen en gebruik maken van de koelkast of diepvries en magnetron.  


#5 Even weg met de camper? Je plekje blijft van jou!

Een vraag die we veel krijgen is of je, na aankomst op je gereserveerde campingplek, weg kan rijden met je camper om bijvoorbeeld boodschappen te doen of een bezienswaardigheid te bezoeken. Het antwoord is: jazeker, dat kan en je campingplek blijft gewoon van jou. Normaal gesproken heeft elke campingplaats een paal in de grond staan, waar je jouw reserveringsbewijs op kunt hangen of waar deze al opgehangen is. Op deze manier weten anderen reizigers dat deze plek al bezet is.

 

 

Bonustip


Wil je advies over de mooiste campings op jouw route? Vraag het ons gerust! Al onze reisexperts hebben zelf uitgebreide reiservaring in Amerika en Canada en adviseren dus uit eigen ervaring. Heb je een route in gedachte en wil je hem eens voorleggen? Ook daarbij kijken we graag met je mee. Neem contact met ons op of maak een afspraak om vrijblijvend met ons te videobellen.