Campings in Amerika vooraf reserveren ja of nee?

Travelhome Campervakanties Devils Garden

Campings in Amerika vooraf reserveren ja of nee?

Door Manon de Laat op 11 maart 2021

Je bent van plan een camperreis te gaan maken door Amerika en vraagt je af of je de campings vooraf al moet reserveren of niet. Je wilt graag je vrijheid behouden, maar je wilt ook graag op dat ene mooie plekje kunnen staan. Wat is wijsheid om te doen? In deze blog vertel ik je daar meer over! 

Waarom een camping in Amerika vooraf reserveren? 

Amerika staat onder andere bekend om haar prachtige nationale parken. Heerlijk met je camper op reis en overnachten op de mooiste campings, middenin het park. Stel je eens voor: na een prachtige wandeling sluit je af met een drankje voor de camper met een geweldig uitzicht. Je geeft je ogen de kost. Wat is de wereld toch mooi! Wanneer je verzekerd wilt zijn van een campingplaats in een nationaal park of in een state park is het advies om deze camping vooraf te reserveren. Deze campings zijn namelijk ontzettend populair en zijn snel volgeboekt. Als je de vrijheid hoog in het vaandel hebt staan kun je ervoor kiezen vooraf niet te reserveren. Houd er dan wel rekening mee dat deze campingplaatsen waarschijnlijk volgeboekt zullen zijn en dat je moet uitwijken naar een andere camping. Wil je toch graag in het park kamperen? Dan kun je het proberen bij een van de first come first serve campgrounds. De naam zegt het eigenlijk al: wie het eerst komt heeft een plekje. Als je er vroeg bij bent (de eerste helft van de ochtend) is de kans dat je een plekje kunt bemachtigen zeker aanwezig! Wanneer je van plan bent om in juli of augustus door West-Amerika te gaan reizen adviseren we je om de campings echt vooraf te reserveren. In deze periode kan het zo druk worden dat veel campings volgeboekt zijn. In de andere gebieden in de USA is het normaal gesproken nog een stuk rustiger.

Wanneer moet je een camping in Amerika reserveren?

De meeste campings in de nationale parken kun je al een jaar van te voren reserveren via de website www.recreation.gov. Dit geldt voor de campings die door de National Park Service/overheid beheerd worden. Let wel; er zijn uitzonderingen. Bekijk de website goed zodat je weet wanneer de campings gereserveerd kunnen worden. Als je dit ongeveer zeven maanden van te voren doet kun je de data opschrijven wanneer je de reservering kunt maken. Het komt op uur en tijd aan, dus bereid je hier goed op voor! Toeristen, maar ook de lokale bevolking, zijn op de hoogte van het feit dat de campings in de nationale parken vooraf gereserveerd moeten worden. Wil je dus met je camper een prachtig plekje bemachtigen op een camping in een nationaal park of State Park? Ben er dan op tijd bij! Je kunt ook een camping vooraf reserveren bij de KOA, Good Sam of andere campingketens óf op particuliere campings. Deze campings zijn niet in de parken gelegen, maar liggen daar vaak buiten en hebben meer faciliteiten. De reserveringen voor deze campings hoeven niet precies een half jaar van tevoren gedaan te worden. 

Hoe moet ik een campingplek in Amerika reserveren? 

De meeste campingplekken in de nationale parken in Amerika kun je reserveren via de website www.recreation.gov. Je dient hiervoor een account aan te maken. Van te voren heb je natuurlijk al een account aangemaakt en heb je gekeken wanneer je de camping kunt reserveren. Wanneer dat tijdstip is aangebroken ga je er lekker voor zitten. Maak het jezelf gemakkelijk met een hapje en een drankje want het kan even duren! Sommige mensen selecteren namelijk meerdere campingplaatsen, waardoor overige plaatsen later weer vrij komen. Is er dus nog geen campingplaats beschikbaar? Geef dan nog niet op. Blijf de pagina ongeveer 20 minuten refreshen, wie weet komt er nog een mooie campingplaats voor je beschikbaar! De campings in de state parks kun je soms ook vooraf reserveren. Je doet dit vaak op de website van de staat of de county waar het park in ligt (even Googelen op de campingnaam in combinatie met de staat en je hebt het vaak direct gevonden). Al onze medewerkers hebben meerdere studiereizen gemaakt. Om je te helpen bij het maken van de campingkeuze hebben wij een overzichtspagina gemaakt met alle informatie omtrent de campings in bepaalde regio’s. Hier staan alle vragen en antwoorden over de verschillende soorten campings, hoe je campings moet boeken en op welk moment, maar ook welke campings je zeker niet mag missen. Neem maar eens een kijkje op https://www.travelhome.nl/campings/campinginformatie-overzichtspagina?

Kan Travelhome voor mij de campings reserveren? 

Jazeker! Travelhome kan een reis voor je boeken waarbij de route vooraf bepaald is en alle campings gereserveerd zijn. We nemen dus al het voorbereidingswerk van je over! Je ontvangt bij je reispapieren een compleet persoonlijk routeboek, met fijne tips voor onderweg en natuurlijk alle benodigde vouchers. Heb je interesse in zo’n campingpakket en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag het onze experts en we vertellen je er graag meer over. Heb je plannen om een camperreis door Amerika te gaan maken? Dan ben je bij Travelhome aan het goede adres! Vraag een offerte aan of maak een afspraak om te videobellen met een van onze experts! Graag tot dan.