Een camperreis boeken: 10x wat moet je weten?

Een camperreis boeken: 10x wat moet je weten?

Door Simone van Veldhoven op 26 januari 2021

De knoop is doorgehakt, jouw volgende reis ga je maken in een camper. Een goede keuze, al zeggen we het zelf, want je gaat een uniek avontuur tegemoet. Een camper biedt je namelijk veel voordelen (en die lees je hier!). Maar wat moet je weten voordat je boekt? Waar moet je rekening mee houden? Dat lees je in deze blog!

 

1. Boek op tijd om teleurstelling te voorkomen

Waar ander soort reizen vaak een paar maanden van tevoren pas worden geboekt, ligt dat bij camperreizen iets anders. Het is verstandig om ongeveer een jaar van tevoren te gaan oriënteren en te boeken. De meeste verhuurders werken namelijk met flextarieven. Deze tarieven worden iedere week opnieuw vastgesteld op basis van vraag en aanbod. Boek je op tijd dan ben je verzekerd van de laagste dagprijzen en overigens ook van de hoogste vroegboekkortingen. Vanaf mei/juni krijgen wij de eerste programma’s van de camperverhuurders al binnen voor het volgende jaar (reizen vanaf april). Je kunt dan je camper dus al vastleggen! Vanaf 11 maanden voor vertrek kun je bij ons ook je vliegreis boeken. Wil je je hele reis, inclusief je vliegreis, eerder dan 11 maanden van tevoren al boeken? Geen probleem! Je kunt gewoon al boeken en wij zetten je vliegreis in het systeem zodra deze geboekt kan worden. Wil je alvast een offerte aanvragen? Klik dan hier!

 

2. Ben je flexibel? Laat het ons weten

Ben je flexibel in je reisdata? Of in de plaats waar je je camperreis wilt beginnen en/of eindigen? Geef het bij ons aan! De beschikbaarheid en/of de prijs in een nabijgelegen plaats óf een paar dagen eerder of later, kan namelijk beter zijn. Als we weten dat je flexibel bent dan kunnen we je het beste aanbod doen.

 

3. Een enkele reis is mogelijk

Weet dat het mogelijk is om de camper op een andere plek in te leveren dan waar je deze hebt opgehaald? Dat maakt in je route veel meer mogelijk! Heb je bijvoorbeeld maar een beperkt aantal dagen en wil je toch veel zien? Door je ophaal- en inleverplek slim te kiezen kun je je route optimaal indelen! Er zijn vaak ‘one way’ of ‘drop off’ kosten verbonden aan het maken van zo’n enkele reis. Die hangen af van de locatie en soms ook van de tijd van het jaar. Bedenk dat wanneer je terug moet rijden naar het beginpunt, je ook kosten aan extra huurdagen, campingovernachtingen en benzine kwijt bent. Vaak wegen de kosten wel tegen wel tegen elkaar op.

 

4. Kies de beste camper voor jouw reisgezelschap

Kies een camper die bij jou en je reisgezelschap past (meer daarover lees je hier). Houd in gedachte dat de wegen op de bestemming vaak in verhouding zijn met de grootte van de campers. Ben dus niet bang om een grote camper te kiezen!

Stel jezelf ook de vraag wat je belangrijk vindt aan je huurcamper: een goede prijs, juist een vrijwel nieuwe camper, een persoonlijke service, etc. Deze informatie vind je terug in ons aanbod in de vorm van een beoordeling die wij (op basis van eigen ervaring én feedback van onze reizigers) aan iedere verhuurder geven. Wij kunnen je áltijd advies geven als je twijfelt over of een bepaald campertype past bij de wensen van jou en je reisgenoten. 

 

5. Verdiep je in de camperverzekering

Kijk goed naar de verzekering van de camperverhuurder. In de meeste gevallen is er bij de standaard huurprijs nog een eigen risico. Heb je een persoonlijk reisvoorstel ontvangen dan staat het eigen risico hierop vermeld. Stel je je eigen reis samen online of boek je een pakketreis dan vind je dit terug bij het kopje ‘inclusief in de huurprijs’. Vind je het eigen risico acceptabel, of wil je dit graag afkopen tot 0? Dat kan met een No Risk verzekering van Unigarant.

 

6. Extra kosten?

Een offerte van een camperreis is bij ons áltijd zo compleet als dat kan. Verplichte kosten die er ter plaatse bij komen en die we niet kunnen opnemen in de offerte (omdat ze echt op de bestemming betaald moeten worden bijvoorbeeld) zul je altijd terug zien bij ons aanbod. Ook zaken als een inventaris (handdoeken, lakens, kookgerei, etc.) bieden wij altijd inclusief aan. Geen adders onder het gras!

 

7. Reserveren van campings

Is het nodig om campings vooraf te reserveren? Het is goed om jezelf deze vraag te stellen voordat je boekt. Het antwoord op die vraag hangt af van je reisperiode en van je bestemming. Meer over het wel of niet reserveren van campings lees je hier. Wil je persoonlijk advies, afgestemd op jouw route? Bel of mail ons even, we helpen je graag. Wist je dat je in Amerika en Canada ook de campings kunt laten boeken door ons? We boeken alle campings op je route en je gaat op reis met een gepersonaliseerd routeboek. Zo rijd je de mooiste route en weet je zeker dat je de allermooiste highlights, uitkijkpunten en excursies niet overslaat!

 

8. Schrijf je globale route eens uit

Bepaal alvast globaal de route die je wilt rijden, zodat je zeker weet dat je alles kunt zien op het tempo waarin jij wilt reizen, in de dagen waarin je met de camper reist. Als je de route vooraf al een beetje duidelijk hebt dan weet je ook dat je de juiste lengte van je reis hebt gekozen. Het zou zonde zijn als je eenmaal op reis bent óf al lang hebt geboekt en je tot de conclusie komt dat je eigenlijk een paar dagen langer had willen blijven.

 

9. Houd rekening met 'verloren dagen'

De ophaaldag van de camper en de inleverdag zijn vaak dagen waarop je geen kilometers kunt maken. Het ophalen van de camper kan namelijk vaak pas in de middag, je bent er even tijd mee kwijt én zult daarna ook boodschappen willen doen. Het inleveren van de camper gebeurt vaak in de ochtend, waardoor het slim is om de avond voor inleveren alvast in de buurt te zijn van de verhuurlocatie. Houd daar rekening mee in je planning.

 

10. Advies van een ervaringsdeskundige

Wil je jouw reisplannen graag voorleggen aan een van onze experts? Wij zijn er voor je! Een camperreis boek je niet elke week en het is vaak fijn om met een ervaringsdeskundige te praten over de mooiste route én samen te zoeken naar het best passende aanbod. We vinden het geweldig om met je mee te kijken en de allermooiste reis voor jou en je reisgezelschap samen te stellen. Klik hier voor meer info over de (online) afspraakmogelijkheden.