Wat maakt een camperreis nu zo bijzonder

Wat maakt een camperreis nu zo bijzonder

Door Manon de Laat op 25 februari 2021

Een camperreis is zoveel meer dan kamperen alleen, het is een beleving op zich. Reizen met vlinders in je buik, wie wil dat nou niet? De spanning die je voelt om die verre reis te gaan maken en de opwinding die je voelt als je daadwerkelijk met de camper op pad gaat. De ogen van jou en je reisgenoten die steeds meer gaan stralen na ieder prachtig viewpoint of nationaal park. Ja, van camperreizen krijg je vlinders! 

Een camper geeft je vrijheid

Doordat je overal kunt gaan en staan waar je maar wilt, geeft reizen met een camper een intens gevoel van vrijheid. Vrij om te doen wat jij wilt! Je voorraadkast en koelkast gevuld, de kasten ingericht met kleding, het gemak van het sanitair onderweg, alles is daar waar je het hebben wilt! Je eigen huis op wielen brengt je naar de meest adembenemende plekjes. De route bepaal je zelf en zelfs wanneer je ter plaatse besluit af te willen wijken van de route ben je daar vrij in. Zie je een prachtig meer en zou je eigenlijk even willen stoppen? Wat houd je tegen? Neem de vrijheid om even een stop in te lassen, de stoeltjes buiten neer te zetten en met een drankje te genieten van het uitzicht. Dit is toch het ultieme vakantiegevoel? 

Reizen met een camper is een avontuur

Camperreizen is een waar avontuur op zich. Het maakt wel even indruk dat je daadwerkelijk in deze enorme camper rondrijdt op een van de mooiste plekjes ter wereld. Spannend ook wel. Welke route gaan we rijden en waar slapen we vanavond? Slapen we aan het meer, of aan het strand of toch bij dat leuke stadje? Wat komen we onderweg tegen waar we niet op voorbereid zijn? Heerlijk met de voetjes op het dashboard en de routekaart op je schoot, toerend naar het volgende nationale park. Beeld je eens in dat je ineens met de camper op de rem moet omdat een horde elanden besluit over te steken of dat je tijdens een mooie wandeling ineens een beer ziet. Laat je verrassen door het onbekende, door het avontuur! 

In een camper kun je samenzijn

We leven allemaal een druk bestaan. Er zitten eigenlijk te weinig uren in een dag en we willen zoveel tegelijk doen. Een camperreis zorgt ervoor dat je stil staat bij wat écht belangrijk is: samenzijn. Van elkaars gezelschap kunnen genieten, zoiets simpels als samen een spelletje spelen of gewoon heerlijk met elkaar kletsen tijdens een hapje en een drankje. Wanneer je samen in de camper stapt zijn jullie echt op elkaar aangewezen. Deze camperreis maak je samen. Je plant samen de route, je zoekt samen de weg naar de camping, doet gezamenlijk inkopen, kookt samen en sluit samen de dag af. Het samen tegemoet gaan van avonturen versterkt de band. Een camperreis is een reis die zorgt voor herinneringen die je altijd zult blijven koesteren. 

In een camper ben je flexibel

Heb je het naar je zin en ben je nog lang niet uitgekeken? Dan blijf je nog wat langer. Zo niet, dan start je de camper en ga je op weg naar het volgende avontuur! De wereld ligt aan je voeten. Hoe fijn is dat? Doordat je je ‘huis op wielen’ bij je hebt en je bagage zijn plek heeft in de camper, zul je makkelijker wijzigingen in je route maken. Regent het? Dan rijd het goede weer tegemoet! 

Een met de natuur op camperreis

We zitten allemaal te veel binnen en worden opgeslokt door de drukte van de dag. Een camperreis zorgt ervoor dat je veel buiten bent, een met de natuur. Je rijdt een aantal uurtjes om vervolgens het nationale park te gaan ontdekken of een prachtige wandeling te maken. De buitenlucht opsnuiven en ondertussen genieten van de prachtige uitzichten. En alsof dat nog niet genoeg is sluit je de dag af met een goed boek bij het kampvuur. Op en top genieten! 

Wil jij ook graag een camperreis maken? 

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Ben je nog niet zeker van de bestemming of wil je graag uitgebreid route advies? Maak dan een afspraak om te videobellen met een van onze experts