Alice Springs

Camper huren en naar Alice Springs. Alice Springs is ontstaan om het oude Telegraph Station en heette eerst Stuart. Later werd de stad steeds drukker bezocht en uiteindelijk werd ook de naam ervan veranderd. Het Telegraph Station is gelegen naast een permanent meertje dat Alice Spring werd genoemd. In de volksmond werd Stuart al een tijd Alice Springs genoemd en uiteindelijk is besloten de naam definitief in Alice Springs te wijzigen. Het oude Telegraph Station is nog steeds een populaire bezienswaardigheid.

Alice Springs is het hart van het Red Centre en uitvalsbasis voor vele tours door de outback. Het hele jaar door is het hier warm. In de wintermaanden is het aangenaam en in de zomer kan het erg heet worden en is het fijn de middag aan het zwembad of binnen door te brengen tijdens jouw camperreis in Alice Springs.

In Alice Springs kun je weer helemaal tot rust komen nadat je door het ruige omliggende gebied hebt gereisd met je huurcamper. Tevens kun je hier wat souvenirs kopen in een van de vele winkels en vind je er een grote variatie aan restaurants.

ACTIVITEITEN CAMPERREIS ALICE SPRINGS

Een leuke activiteit die je kunt uitvoeren tijdens je camperreis door Australië is het beklimmen van de Anzac Hill. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. Hier bevindt zich ook een gedenkteken voor de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten.

Een volgende stop met de huurcamper is het Alice Springs Reptile Center. Hier vind je vele reptielensoorten waaronder de bergduivel, pythons en andere slangensoorten. Er wordt uitleg gegeven over de dieren en er is de mogelijkheid om de vriendelijkere dieren te helpen voeren.

Heb je vroeger vaak de naar de serie over de Flying Doctors gekeken? Dan is een stop met de camper in Alice Springs echt een must. Hier heb je de kans om de echte Royal Flying Doctor Service te bezoeken. Hier word je meer verteld over hoe deze service werkt en waarom deze zo belangrijk is in dit ruige gebied.

Alice Springs is gelegen naast het West Macdonnell Ranges National Park. Ideaal voor een dagtocht met de huurcamper vanuit Alice Springs. Prachtige natuur en wandeltochten. Hiernaast kun je vanuit Alice Springs ook het Watarrka National Park bezoeken. Hier heb je zicht op een prachtig rood zandsteen berggebied.

Er is enorm veel dat je kunt bezichtigen en bezoeken tijdens een camperreis in Noord-Australië. Heb je interesse in het huren van een camper? Neem dan een kijkje op de website.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties