Watarrka National Park

Wil je een camper huren en reizen in Australië? Wanneer je rond gaat trekken tijdens je camperreis in het noorden van dit prachtige land dan kun je een bezoekje brengen aan het Watarrka National Park. Watarrka National Park is een prachtig berggebied van rode zandsteen waar je langs de randen van de kliffen een prachtig uitzicht hebt. Het park is gelegen tussen Darwin en Alice Springs.

HUURCAMPER WATARRKA NATIONAL PARK

Het park is gevestigd aan de westelijke kant van het George Gill Range. Een schilderachtig landschap met veel planten en dieren. Het is een belangrijk natuurgebied en ook een van de belangrijkste attracties van centraal Australië. De meeste bezoekers van dit park komen voor de beroemde Kings Canyon. Met haar hoge stijle wanden en prachtige kleuren is het een zonde hier geen foto's van te maken.

ACTIVITEITEN CAMPERREIS WATARRKA NATIONAL PARK

Dit gebied is ideaal om diverse wandelingen te doen. Een zware maar erg mooie wandeling is de Kings Canyon Rim Walk. De aanvang van de wandeling is het zwaarst en de berg wordt soms ook wel 'Heart Attack Hill' genoemd. Hierna voert de wandeling je door de Lost City naar de Garden of Eden waar een permanent meertje ligt en veel groene planten groeien. Je kunt er zelfs een duik nemen, het water kan echter wel erg koud zijn.

Is dit iets te veel dan zijn er ook verschillende kortere wandelingen en is er de mogelijkheid om helikoptervluchten te boeken. Een prachtig gebied om vanuit de lucht te bekijken, dan wordt goed duidelijk hoe weids en leeg het gebied om je heen is.

 

Indien je besluit te wandelen, probeer dit zo vroeg mogelijk te doen. Vooral in de zomermaanden kunnen de temperaturen al voor de middag extreem hoog worden.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties