Canberra

Wil je een camper huren en de hoofdstad van Australië bezoeken? De hoofdstad van Australië is Canberra en de gehele stad is gebouwd om als hoofdstad te dienen. Er waren vele voorstanders voor Melbourne of Sydney als hoofdstad en om politieke redenen werd als compromis een stad tussen deze twee tot hoofdstad benoemd. De stad is de op zes na grootste stad van het land. Het grootste deel van de inwoners van deze stad bestaat uit ambtenaren; hiernaast vind je hier ook veel studenten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN CANBERRA

Als je tijdens je camperreis door Australië naar Canberra gaat is er veel te bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Anzac Parade, een grote laan met verschillende monumenten ter herinnering aan de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten in verschillende oorlogen. Hiernaast is er een prachtige botanische tuin, met de Rock Gardens, inheemse planten, eucalyptusbomen en eigen regenwoud. Je zult versteld staan van deze prachtige tuin. Verder vind je in de stad het oude en nieuwe parlementsgebouw waar je rondleidingen kunt volgen.

 

NOG MEER HOOGTEPUNTEN TIJDENS EEN CAMPERREIS NAAR CANBERRA:

  • National Gallery of Australia: gelegen aan de oevers van Lake Burley Griffin, concentreert deze galerie zich op Australische kunstenaars, maar er zijn ook kunstwerken van internationaal talent te bewonderen. De National Gallery heeft ook een galerij met door kinderen gemaakte kunst, een beeldentuin, cafés en een cadeauwinkel.
  • Australian War Memorial: hier ontdek en lees/hoor je de verhalen van de mensen die de natie hebben gevormd. Het is een ontroerend en indrukwekkend eerbetoon aan degenen die hebben gediend en geofferd voor Australië.
  • Parliament House: dit architectonische wonder met zijn uitstekende landschapsarchitectuur wordt aangevuld met witte pilaren. Het is een indrukwekkende site om te bezoeken en je kunt hier gratis rondleidingen krijgen die elke dertig minuten beginnen. Binnenin vind je een ongelooflijke collectie van 4000 kunstwerken die deze heilige hallen verrijken.
  • Australian Institute of Sport: voor de sportliefhebbers biedt het Australian Institute of Sport fascinerende inzichten in de trainingsmethoden en de ontwikkeling van Australische topsporters
  • National Portrait Gallery: hier vind je een prachtige verzameling portretten van invloedrijke Australiërs, waardoor je een dieper inzicht krijgt in de geschiedenis en cultuur van het land
  • Questacon – the National Science and Technology Centre: een interactief en educatief centrum voor jong en oud, dat zich richt op wetenschap en technologie
  • National Library of Australia, National Museum of Australia en National Archives of Australia zijn allemaal belangrijke instellingen die dieper ingaan op de geschiedenis, cultuur en literatuur van Australië en ze bieden een schat aan informatie voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het rijke erfgoed van het land

 

CAMPINGS NABIJ CANBERRA

In de omgeving van Canberra zijn er verschillende campings en caravanparken die perfect zijn voor camperreizigers. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Exhibition Park in Canberra (EPIC). Met moderne voorzieningen en een gunstige locatie nabij de hoofdstad, heeft deze camping een goede reputatie onder reizigers. EPIC biedt niet alleen accommodatie voor evenementen, maar heeft ook een speciaal campinggedeelte voor bezoekers met caravans en campers. Het is handig gelegen en gemakkelijk bereikbaar, waardoor het een populaire optie is voor reizigers die de bezienswaardigheden van Canberra willen verkennen.
  • Canberra Lakeside Holiday Park. Gelegen aan de oevers van Lake Burley Griffin, biedt deze camping prachtige uitzichten en een rustige omgeving voor een ontspannen verblijf. Met moderne voorzieningen zoals ruime staanplaatsen, elektriciteitsaansluitingen, sanitaire voorzieningen en recreatieve faciliteiten zoals BBQ-gebieden en speelplaatsen, staat deze camping hoog aangeschreven bij bezoekers. Bovendien is het slechts een korte rit verwijderd van het stadscentrum van Canberra en biedt het gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van de hoofdstad en de omliggende natuur.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties