Canberra

Wil je een camper huren en de hoofdstad van Australië bezoeken? De hoofdstad van Australië is Canberra en de gehele stad is gebouwd om als hoofdstad te dienen. Er waren vele voorstanders voor Melbourne of Sydney als hoofdstad en omdat men geen keuze kon maken werd als compromis een stad tussen deze twee tot hoofdstad benoemt, Canberra. De stad is de op zes na grootste stad van het land. Het grootste deel van inwoners van deze stad bestaat uit ambtenaren, hiernaast vind je hier ook veel studenten tijdens jouw camperreis in Canberra.

BEZIENSWAARDIGHEDEN TIJDENS CAMPERREIS CANBERRA

In Canberra is veel te bekijken tijdens je camperreis, winkels, restaurants en enkele bars. Ook zijn er veel bezienswaardigheden waar je meer kunt leren over de geschiedenis en de cultuur van Australië. De Anzac Parade is een grote laan met verschillende monumenten ter herinnering aan de gevallen Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten in verschillende oorlogen. Hiernaast is er een prachtige botanical garden. Dit is een tuinbouwbedrijf. Het is de hemel voor bloemen en planten liefhebbers. De thuisbasis van Rock gardens , inheemse planten, eucalyptusbomen en zijn eigen regenwoud. Je zal versteld staan van deze prachtige tuin. Verder vind je in de stad het oude en nieuwe parlementsgebouw waar je tevens rondleidingen kan maken.  

Hiernaast kun je ook nog de onderstaande bezienswaardigheden bezoeken tijdens je camperreis in Canberra.

  • National Gallery of Australia is gelegen aan de oevers van Lake Burley Griffin. Het concentreert zich op Australische kunstenaars, maar er zijn ook kunstwerken van internationaal talent. De National Gallery heeft ook een gallerij met door kinderen gemaakte kunst, een beeldentuin, cafés en een cadeauwinkel.
  • Australian War Memorial ontdek en lees/hoor de verhalen van de mensen die de natie hebben gevormd.  
  • Parliament House geeft constant gratis rondleidingen die elke dertig minuten beginnen. Het gebouw is een architectonisch wonder met een uitstekende landschapsarchitectuur dat wordt aangevuld met witte pilaren. Het is een indrukwekkende site te bezoeken. Er is een ongelooflijke collectie van 4000 kunstwerken in deze heilige hallen
  • Australian Institute of Sport
  • National Portrait Gallery
  • Questacon – the National Science and Technology Centre
  • National Library of Australia
  • National Museum of Australia
  • National Archives of Australia

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties