Nitmiluk National Park

Ga je een camper huren en Australië bezoeken? Wanneer je jouw camperreis gaat maken in het noorden van Australië, breng dan een bezoek aan de Nitmiluk National Park. Deze stad is gelegen onder de stad Darwin en onder Kakadu National Park

KATHERINE GORGE TIJDENS JE CAMPERREIS

Katherine bezoeken met de huurcamper. Afgezien van Tennant Creek is dit de enige stad van betekenis tussen Alice Springs en Darwin. Dit is een goede plaats om een eigen didgeridoo te kopen aangezien er een grote aboriginal communitie is en de didgeridoo’s er met een certificaat verkocht worden met daarop de naam van de artiest. Verder is Katherine het uitgangspunt voor het nabijgelegen Katherine Gorge National Park.

NITMILUK (KATHERINE GORGE) NATIONAL PARK MET DE HUURCAMPER

Tijdens je camperreis het Nitmiluk NP bezoeken is een absolute must do. Het park bestaat uit 13 gorges in de Katherine River, de wanden zijn niet enorm hoog maar wel erg steil en spectaculair. In het park komen de ongevaarlijke zoetwater krokodillen voor, deze kunnen alleen gevaarlijk worden als het nest benaderd wordt maar dit wordt op de stranden zelf aangegeven.

Het park is het beste te bezoeken in het droge seizoen (tussen april en oktober), omdat in 'The Wet' de rivier vaak een grote stroomversnelling wordt.

ATTRACTIES CAMPERREIS

Hieronder worden een aantal attracties benoemd die je kunt uitvoeren tijdens jouw camperreis in dit gebied:

  • Kanotochten door de ravijnen, hierbij gaat men door maximaal 3 ravijnen. Tussen het kanoën door kan men zwemmen in de rivier en kan je, de eigen meegebrachte, lunch eten.
  • Diverse wandelroutes
  • Leliyn (Edith Falls), ook onderdeel van het nationale park maar hiervoor moet men de afslag nemen 43 kilometer ten noorden van Katherine. Een mooie plaats om te zwemmen, kamperen en wandelen.
  • Mataranka, de belangrijkste attractie van deze plaats, 105 kilometer ten zuidoosten van Katherine is de thermal pool. De thermal pool is een ideale plaats om even te relaxen maar het kan er wel ontzettend druk worden omdat het ook een geliefde plaats is onder de Australiërs.

Er is genoeg te zien en beleven in dit mooie gebied. Heb je interesse gekregen in een reis naar Noord-Australië? Neem dan contact op met een van onze medewerkers!

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties