Kakadu National Park

Kakadu volgens reisexpert Maike: "Krokodillen en Aboriginals, dat was globaal wat ik wist van Kakadu National Park. Nadat de camper geïnstalleerd is op de camping vertrekken we op een tour richting Burrungkuy (Nourlangie). Onze gids wandelt met ons langs prachtige rotstekeningen die tot wel 20.000 jaar oud zijn. Ze vertellen het verhaal van de Aboriginals, waar woonden ze en hoe leefden ze, verhalen uit de droomtijd worden verteld, een prachtig stuk geschiedenis.

DIERENLEVEN IN KAKADU

Die avond maken we een sunset cruise bij Yellow Water, een kundige gids vertelt ons alles over het Bininj volk en hoe zij hier leven. Nu zien we ook echt al het leven in Kakadu, honderden vogels fluiten en vliegen in het rond, er zijn enorm veel vissoorten en we zien ook onze eerste zoutwaterkrokodil. De zon zakt en kleurt de omgeving geel en rood, wat een prachtig park!

OP PAD MET EEN ABORIGINAL

Na een heerlijke avond bij ons kampvuur gaan we de volgende dag op pad met een Aboriginal en het wordt een enorm leerzame dag. We trekken het park in en ervaren hoe de Aboriginals hier overleven. Ik word belaagd door een aantal muggen maar dat is geen probleem, onze gids weet een goede plant, wrijf hiermee over de muggenbulten en ze verdwijnen bijna als sneeuw voor de zon.

 

Ze vertelt welke waterplanten ze gebruiken en hoe ze probeert de krokodillen te ontwijken… Die avond sluiten we af met een heerlijke maaltijd die wordt bereid op het kampvuur. Zittend op de rode aarde leren we elkaar kennen en horen we meer verhalen over de droomtijd en het leven van de Aboriginals, een mooie afsluiting van onze tijd in dit indrukwekkende park.

CAMPERREIS DOOR AUSTRALIË

Het Kakadu National Park is gelegen in het noorden van het land en het beste te bereiken vanuit Darwin. De regio kent een regenseizoen en is daardoor het beste te bezoeken in het droge seizoen, tussen april en oktober.

 

Vanuit Kakadu kun je het binnenland verkennen door richting het zuiden te rijden naar Katherine Gorge, Alice Springs, Ayers Rock etc. Of je rijdt naar het westen voor een avontuurlijke 4WD rit over de Gibb River Road."

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties