Port Macquarie

Wil je een camper huren en in Australië rondreizen? Dat is mogelijk! Wanneer je tijdens jouw camperreis de oostkust van Australië wil bezoeken en je bent in de buurt van Brisbane of Sydney? Bezoek dan Port Macquarie!

PORT MACQUARIE MET DE HUURCAMPER

Port Macquarie is een plaatsje aan de kust ten noorden van Sydney en ten zuiden van Brisbane. Er is de laatste tijd veel grond gebruikt voor de bouw van winkelcentra en huizen. De Rooms Katholieke Kerk had dit stadje oorspronkelijk in bezit. De kerk is hierdoor dan ook deels verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het stadje.

 

Het stadje is erg populair voor toeristen. Het heeft vele stranden en mooie ongerepte natuur. En wanneer je nog geen koala hebt gezien tijdens je camperreis in Australië, is dit stadje dé plaats bij uitstek om deze dieren te zien. Er is geen andere plaats aan de oostkust van Australië waar meer koala's leven dan in Port Macquarie. Ook kun je een bezoek brengen een het koala ziekenhuis. Hier worden koala's verzorgd wanneer ze gewond zijn geraakt door bijvoorbeed een bosbrand of verkeersongeluk. Het wordt ook wel de hoofdstad van de koala's genoemd.

ACTIVITEITEN IN PORT MACQUARIE TIJDENS JE CAMPERREIS

Door de prachtige stranden dat het stadje bezit is het een aanrader om een kustwandeling te maken tijdens een bezoek met de huurcamper. Deze begint of eindigt bij de Port House Beach en vanuit hier kun je wandelen tot in het stadje of andersom. Je kunt natuurlijk stoppen waar je wil. Het pad bevat wel verschillende opstapjes en rotsen. Wanneer je deze liever omzijlt kun je ook over de weg lopen, echter mis je dan wel wat prachige plaatjes.

 

Of bezoek het Billabong Wildlife Park in Port Macquarie. In deze dierentuin vind je vele verschillende dieren! Je kunt ze ook aaien of een van de presentaties bijwonen!

 

Is het een regenachtige dag en blijf je liever ergens binnen? Bezoek dan de Black Duck Brewery, proef verschillende biertjes en maak een praatje met het personeel.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties