Tasmanië

Ben je van plan een camper te huren en Tasmanië te bezoeken? Tasmanië ligt 240 kilometer ten zuiden van het vasteland van Australië en is bereikbaar per vliegtuig of met de boot, de Spirit of Tasmania die vertrekt vanuit Sydney en Melbourne.

TASMANIË BEZOEKEN TIJDENS JE CAMPERREIS

Het klimaat hier wijkt af van de rest van Australië. Het is er koeler en er valt meer regen, waardoor het eiland erg groen is en er vele regenwouden en watervallen te bewonderen zijn. Doordat het eiland niet verbonden is met het vasteland vind je hier tevens nog vele diersoorten die hier kunnen overleven, omdat zij hier geen natuurlijke vijanden hebben. Op een camping kan het makkelijk voorkomen dat je in de avond wallabies en wombats rond ziet lopen. Bovenop alle natuurschoon die je hier kunt bewonderen tijdens jouw camperreis, zijn de bewoners van het eiland zo mogelijk nog vriendelijker dan de Aussies van het vasteland en dit alles maakt Tasmanië zeker een bezoek waard.

ATTRACTIES TASMANIË MET DE CAMPER

Hieronder vind je een aantal attracties die je tijdens een camperreis in Tasmanië kunt doen:

 • Cradle Mountain / Lake St. Clair National Park
  Het bekendste nationale park van Tasmanië en genoteerd op de lijst van werelderfgoederen. Het park heeft spectaculaire bergtoppen, diepe ravijnen en het diepste zoetwater meer van Australië, Lake St Clair. De meest populaire wandeling in het park is die om Dove Lake. Hier heb je een goed uitzicht op Cradle Mountain, een van de natuurlijke hoogtepunten van Tasmanië. Bij een wandeling kan je tevens een echidna tegen het lijf lopen, die veel in het park voorkomen. De toegang tot de begin- en eindpunten van alle wandelingen is erg goed geregeld via een gratis shuttleservice die regelmatig vertrekt van het Information Centre. Hier kun je de huurcamper neerzetten of op een nabij liggende camping. Tevens vind je hier een van de beste meerdaagse wandelingen in het land, de Overland Track. Deze track wordt dagelijks door ongeveer 100 mensen gelopen.
 • Mount Field National Park
  Dit nationale park is een van de meest geliefde van Tasmanië en je vindt er een mooi regenwoud en als hoogtepunt zijn er de Russell Falls en Horseshoe Falls. Deze watervallen zijn door een wandeling van 20 minuten te bereiken, tevens zijn er iets langere wandelingen door het park met andere mooie watervallen waaronder de Lady Barron Falls. Verder zijn er in het park ontzettend hoge bomen en ziet het regenwoud er op plaatsen echt sprookjesachtig uit.
 • Narawntapu National Park
  Dit park is vrij onbekend en het is er vaak ook erg rustig. Dit park is echter ideaal voor diegenen die graag pademelons en Bennets Wallabies in het wild zien. Deze zijn er namelijk volop in het park. Ook is er een plaats om vogels te spotten en heb je vanaf Archers Knob een fantastisch uitzicht over Bakers Beach en de lagoon. Voor jouw verblijf is de nabijgelegen Big 4 (vlakbij Kelso) aan te raden. De leiding is erg vriendelijk en in de avond (soms ook overdag) zie je vanuit de camper de wallabies en wombats.
 • Ross
  Klein plaatsje gelegen in het binnenland met een oude brug, wat winkels en kerken. Op de route van noord naar zuid zijn veel van dergelijke kleine plaatsjes te zien waar je even van de weg af kunt rijden met de camper om een kijkje te nemen.
 • Freycinet National Park
  Dit park bestaat uit witte stranden omringd door bossen en granieten rotsformaties. Je kunt kiezen uit vele activiteiten, wandelen langs het strand, wilde dieren spotten of langere wandelingen door de bergen maken. Een hoogtepunt is de wandeling naar de Wineglass Bay Lookout waar je een mooi uitzicht op deze baai hebt en heel toepasselijk een door jezelf meegebracht glas wijn kan nuttigen.
 • Port Arthur Historic site
  Een historische plaats waar vroeger gevangenen woonden. Bekend om de ruïnes van de vroegere veroordeelden uit Ierland en Engeland die hier naartoe werden gestuurd. Hier vind je nog oude ruïnes van de cellen en van het hele dorp, enkele huizen zijn nog vrij intact en enkele andere huizen zijn opnieuw opgebouwd. Verder wordt er veel verteld over de geschiedenis van het leven op het eiland.
 • Hobart
  Hobart is de hoofdstad van Tasmanië en is een mix van een moderne, levendige stad en veel koloniaal erfgoed. Tevens is Hobart beroemd om de aan het water gelegen warenhuizen waarin je tegenwoordig cafés, restaurants en winkels vindt. Het beste uitzicht over de stad en de haven is vanaf de top (1271m) van Mount Wellington. Verder kan je leuk winkelen en eten bij Salamanca Place, waar de gebouwen uit zandsteen bestaan. Voor de chocolade liefhebbers is een tour door de Cadbury Chocolate Factory een optie. Je ziet hoe alles in zijn werk gaat maar, belangrijker, je krijgt veel chocola te eten.
 • Bruny Island
  Dit eiland is vooral bekend om zijn wilde dieren en vogels die er broeden. De kust is er mooi, je kunt er surfen en zwemmen en er is een nationaal park, het South Bruny National Park.
 • Tasman Peninsula -Route Eaglehawk Neck tot Port Arthur
  Een mooie kustroute met voldoende plaatsen om uit je huurcamper te stappen en het uitzicht te bewonderen. De bekendste stops onderweg zijn the Blowhole, Devils Kitchen, Tasmans Arch en Waterfall Bay. Tussen de verschillende attracties kan je wat kleine wandelingen maken.
 • Launceston
  Het commerciële centrum van Noord Tasmanië en steeds populairder bij toeristen. De stad heeft een wat groter centrum en vele winkels en supermarkten om de voorraad in de camper weer bij te vullen. Vlakbij ligt Cataract Gorge, met een ravijn met daaronder een meer, een gratis zwembad, een kabelbaan, een wandelroute en verschillende restaurants.
 • Devonport
  Dit is de aankomst- en vertrekplaats van ferry’s van en naar Melbourne en Sydney en voor velen dus het begin- of eindpunt van een reis door Tasmanië. De oversteek maak je vanuit beide plaatsen met de Spirit of Tasmania, een uitermate luxe schip met winkels, restaurants, een gratis dagbioscoop en zelfs een casino. Bij het plaatselijke visitor centre in Devonport maakt u kennis met de extreem vriendelijke bevolking van Tasmanië. Zij helpen je graag met al je plannen. Verder is er, in vergelijking met de rest van Tasmanië, weinig te zien in Devonport.
 • Mole Creek
  In deze omgeving bevinden zich veel lijmsteen grotten en het Mole Creek Karst National Park. In Marakoopa Cave is een gloeiworm display en in King Solomon Cave vind je kristallen die licht reflecteren. In de grotten zijn ook tours te doen.
 • Walls of Jeruzalem National Park
  Dit park is onderdeel van de werelderfgoedlijst. Het nationale park bestaat uit glaciale valleien en meren en is een ideaal wandelpark waarvan de meest populaire de 'Walls' is.
 • Wynyard
  Een mooi uitzicht heb je hier vanaf Table Cape. Verder is er weinig te zien maar is het een plek waarvandaan mensen een tour door het noordwesten beginnen.
 • Stanley
  Een klein vissersdorpje met als grootste attractie 'The Nut', een 125 meter hoge vulkanische rotsformatie waar je in 20 minuten op kunt klimmen en wederom een super uitzicht hebt.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties