Dempster Highway

De Dempster Highway, voor velen hét hoogtepunt van een reis door de Yukon. Rij over de uitgestrekte onverharde weg in de middle of nowhere, bezoek kleine dorpjes op de route en als hoogtepunt, dompel je tenen onder in het poolwater. Aan het eind van je reis kun jij dan ook in het stof van je camper schrijven 'DID THE DEMPSTER!'.

LEUKE STOPS OP DE DEMPSTER

De Dempster Highway is een gravelweg van 735 kilometer die begint nabij Dawson City en eindigt in Tuktoyaktuk, aan de Beaufortzee. Je reist door een verlaten gebied met om je heen indrukwekkende bergtoppen. Je eerste stop is het Tombstone Territorial Park, wat je een voorproefje geeft van het indrukwekkende landschap dat op je wacht.

Onderweg passeer je kleine plaatsjes als Eagle Plains, Fort McPherson en Inuvik. In deze plaatsen kun je overnachten, tanken en wat kleine boodschappen doen.

KAMPEREN AAN DE DEMPSTER HIGHWAY

Wellicht onverwacht maar tijdens je rit kom je meer dan voldoende kampeerplaatsen tegen. Sommigen zijn primitief maar in bijvoorbeeld Eagle Plains heb je zelfs een restaurant. Het boek de Milepost is bijna onmisbaar tijdens je rit door de Yukon. In dit boek staan bijvoorbeeld ook alle campings genoemd met de daarbij behorende mile marker, hiermee is het makkelijk navigeren.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties