Tadoussac

Tadoussac is een dorpje gelegen in de provincie Quebec bij de rivieren Saint Lawrence en Saguenay. Het dorpje is klein en heeft slechts 900 inwoners. In Tadoussac spreken ze voornamelijk Frans, maar vaak kunt u met Engels hier gewoon uit de voeten. Toeristen komen hier graag vanwege de mogelijkheden voor het spotten van walvissen en de diverse nationale parken die Tadoussac omringen.

Bezienswaardigheden Tadoussac

Wilt u een van de parken bezoeken om een heerlijke wandeling te maken? Neem dan het Sentier de la Pointe-de-l'Islet Trail. U loopt langs de kustlijn van de St. Lawrance River. Wanneer het droog en windstil is kunt u hier prachtige foto's maken van het spiegelende water. Bij warm weer komen hier toeristen en lokale bewoners genieten van het strand en het water. U kunt bijvoorbeeld ook de Petite Chapelle de Tadoussac bezoeken, dit typische kapelletje is erg lieflijk en de omgeving biedt u een prachtig uitzicht op de Baie de Tadoussac.

Wanneer u van plan bent om walvissen te gaan spotten, dan is het zeker aan te raden om ook het Marine Mammal Interpretation Centre te bezoeken. Hier vindt u veel informatie over de walvissen en andere zeedieren. Het Marine Mammal Interpretation Centre biedt films, skeletten en andere artefacten van deze fascinerende dieren. Wilt u kennis maken met de walvissen neem dan de Croisieres 2001, deze boot brengt u naar populaire spots waar walvissen regelmatig komen. Naast walvissen kunt u hier ook dolfijnen, haaien en zeehonden tegen komen, vergeet dus absoluut niet uw fotocamera mee te nemen!

Uw camperreis door Oost-Canada

Wilt u Tadoussac bezoeken? Begin uw reis dan in Halifax en reis via Nova Scotia, Prins Edward Island en New Brunswick naar Tadoussac om onder andere walvissen te spotten en van de prachtige natuur te genieten.

Camperreis op maat

Wil jij zelf zo'n reis maken? Laat dan een camperreis op maat samenstellen zodat deze precies bij je wensen aansluit!

Ja, stuur mij een gratis offerte!

Campervakanties

Wil jij ook zo'n camperreis maken in dit gebied? Bekijk dan hier onze camperreizen.

Bekijk de campervakanties